Prečo cena dovolenky nie je vždy konečná?

pr-otaznik-300x300-r782.jpgAni v čase, keď väčšina Slovákov obracia v ruke každé euro nie je problém lacno dovolenkovať. V last minute ponukách cestovných kancelárií nájdete tradičné destinácie, aj exotické zákutia. V minulom roku bol záujem najmä o pláže v Turecku, Egypte, Chorvátsku, Tunisku, ale aj o exotiku v Dominikánskej republike, Kube, Thajsku, Sri Lanke alebo Maledivách.

Dovolenka cez internet: ako si ju objednať výhodne?

Pri tak širokej ponuke je dnes najťažšie vybrať si tú naozaj výhodnú. Veľkým pomocníkom pri hľadaní vysnívanej pláže či hotela je internet, cez ktorý sa dnes dajú porovnať ceny za ten istý hotel od rôznych cestovných kancelárií. Nehovoriac o tom, že dovolenku si objednáte s nohami vyloženými na gauči. Cez online cestovku tak môžete ušetriť ďalšie peniaze, ale, ako je dnes pri internete už pravidlom, opatrnosť je na mieste.

Pozor na (ne)konečné ceny!

Mnohé cestovné kancelárie lákajú dovolenky chtivých cestovateľov na prvý pohľad veľmi nízke ceny. S rezerváciou však môže prísť namiesto letnej pohody studená sprcha. Nie všetky cestovky totiž uvádzajú ceny od začiatku vrátane povinných poplatkov. “Najlepšie je hneď na začiatku rezervácie overiť si na stránke či zobrazované ceny sú naozaj konečné a aktuálne a či je možné overiť dostupnosť pobytu a cenu v reálnom čase. Najmä pri vychytených destináciách sa totiž stáva, že last minute cena sa mení z hodiny na hodinu. Preto by mala cestovka ponúkať možnosť skontrolovať cenu pre daný termín online,” hovorí Pavol Mladý, riaditeľ online cestovnej agentúry www.verne.sk. Navyše, nie vždy je „online” ako online. V prípade vačšiny internetových cestoviek je totiž po objednaní dovolenky potrebné ešte telefonické overovanie, ktoré môže byť niekedy nekonečné, najmä pre last minute ponuky. Platí teda pravidlo „dvakrát čítaj a raz klikaj“.

pr-verne-490x90-r279.jpg

Lepšie je sa poradiť, aj cez Facebook

Počet hviezdičiek vedľa názvu hotela dnes už žiaľ nie je garanciou kvalitných služieb či ochotného personálu. Nič ich nenahradí lepšie, ako skúsenosť iných dovolenkárov. “Kvalitu hotelov si sami overujeme a zbierame aj názory našich klientov a radi ich sprostredkujeme ďalej. Veľkú výhodu majú facebookoví fanúšikovia cestoviek. Môžu sa na nich poradiť aj s ostatnými dovolenkármi, dozvedia sa medzi prvými o aktuálne najvýhodnejších dovolenkách a v neposlednom rade si overia, ako s nimi cestovka komunikuje,” hovorí Pavol Mladý.

5 vecí, na ktoré si treba dať pozor pri online rezerváciách:

• Je cena za dovolenku konečná vrátane povinných poplatkov?
  • Je cena za dovolenku aktuálna alebo je potrebné ešte dodatočne ju overovať?
  • Je dovolenka reálne dostupná v danom termíne?
  • Je objednávka záväzná alebo je ešte potrebné dodatočné telefonické overovanie a potvrdenie?
  • Má cestovka na stránke kontaktné údaje? Ako rýchlo reaguje na otázky a komunikuje so zákazníkmi (napríklad cez Facebook alebo e-mail)?

Prihláste sa a vložte PR článok

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove

Chcete vidieť, ako môže vyzerať kvalitné mestské bývanie? Príďte sa o tom presvedčiť 23.9. na Deň otvorených dverí.