V zime sa najviac pripoisťujeme proti úrazom

Cestovatelia aj počas zimnej zahraničnej dovolenky myslia na zadné vrátka a nič nenechávajú na náhodu. Z údajov ČSOB Poisťovne vyplýva, že k základnému cestovnému poisteniu v zime najviac dominuje úrazové pripoistenie (86,7%), po ňom pripoistenie zodpovednosti za škodu (66,3%), no časté je aj pripoistenie proti nepojazdnému vozidlu (18,4%) či strate, krádeži a zničeniu batožiny (17,2%).

Najčastejšie sa zraníme pri zimných športoch

Poistenie na horách v zahraničí sa v zimných mesiacoch skutočne oplatí. Medzi najčastejšie úrazy patria tie, ktoré sú spojené so zimným športom, ako sú napríklad zlomeniny, odreniny, otrasy mozgu, či škody spôsobené iným osobám.

Častými sú aj bežné vírusové choroby a bakteriálne ochorenia ako chrípka, zápaly hrdla a nachladnutie.

Prevažnú časť poistného plnenia sme klientom v zime vyplatili za ošetrenie u lekára a v nemocnici, ďalej za röntgenovu či laboratórnu diagnostiku, ale aj za lieky a obväzový materiál.

V zime sa poisťujeme v priemere na 6 dní

Priemerná doba, na ktorú sa klienti ČSOB Poisťovne v zime do zahraničia poisťujú, je 6 dní. O niečo viac sa poisťujú muži (55,2%) ako ženy (44,8%) a priemerný vek poisteného je 38 rokov, pričom najstarší poistník má 91.

Najviac poistných udalostí je v Rakúsku

Najviac poistných prípadov eviduje ČSOB Poisťovňa v zimných mesiacoch v Rakúsku. Čo môže vyplývať aj z faktu, že najčastejšími krajinami, ktoré naši klienti navštevujú v zimnom období, sú práve Rakúsko, ďalej Česko, Francúzsko, Taliansko, Švajčiarsko a Írsko.

Čo zahŕňa cestovné poistenie

Základ cestovného poistenia tvorí poistenie liečebných nákladov nevyhnutných na akútne ošetrenie v zahraničí. Za také sa považuje napríklad lekárske ošetrenie, pobyt v nemocnici, lieky predpísané lekárom, akútne ošetrenie zubov, ale aj preprava do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, či preprava vrtuľníkom.

Vzhľadom na skutočnosť, že najviac poistných udalostí evidujeme práve v spojení s úrazmi pri zimných športoch, odporúčame všetkým klientom nezabúdať na úrazové pripoistenie.

Klient má možnosť popri individuálnom cestovnom poistení využiť aj možnosť špeciálneho pripoistenia batožiny až do výšky 1700 €. To sa mu môže zísť najmä vtedy, ak vlastní drahšie športové potreby, napríklad lyže snowboard a podobne. Okrem toho si môže pripoistiť aj zodpovednosť za škodu, meškanie odletu či batožiny, nepojazdné vozidlo alebo storno zájazdu.

Iba v ČSOB sa dá poistiť aj prostredníctvom mobilnej aplikácie

Ako jediní na slovenskom trhu ponúkame možnosť uzatvoriť a zaplatiť cestovné poistenie prostredníctvom mobilnej aplikácie. Priamo v nej si klient zadefinuje parametre poistenia, pridá ďalšie poistené osoby a zaplatí poistné. Následne dostane na svoj e-mail kompletnú zmluvnú dokumentáciu a bez obáv môže vycestovať.

Poistenie cez internet so zľavou 20%

Klienti ušetria čas aj vtedy, ak sa poistia cez internet. Prostredníctvom nášho internetového portálu to dokážu už do jednej minúty.

Viac na: http://www.csob.sk/ludia/poistenie/cestovne-poistenie

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018