Utorok, 17. september, 2019 | Meniny má Olympia

Turistická obuv La Sportiva na predaj v Shooos.sk

Obuv La Sportiva patrí medzi najkvalitnejšie turistické topánky na trhu. Nosia ich horskí vodcovia, záchranári, horolezci. V skratke profesionáli, ktorí sa pohybujú po horách. Pokiaľ potrebujete dobrú a kvalitnú obuv, La Sportivu dostanete v obchode Shooos.sk.

Čo robí tieto talianske topánky dobrými, že ich nosia všetci horali? Na jednej strane je to prístupom majiteľa spoločnosti, ktorý sa sám aktívne pohybuje po horách a potrebuje kvalitné topánky. Na druhej strane sa na obuvi nešetrí a na topánkach použili kvalitné a odskúšané materiály, pričom ich dizajn spolutvárajú ľudia, čo ich nosia.

Podrážka a predná cast topánky je z tvrdej, nešmykľavej gumy. La Sportiva sa to naučila na lezečkách. Turistické topánky bývajú často uspôsobené na pohyb po skalách, kde musia eliminovať pošmyknutie sa aj na mokrom povrchu.

Vychádzajúc z tvrdej podrážky, guma plynulo prechádza do spevnenej pety. Je to výhoda a topánka sa tak “nevyčvachce” veľmi rýchlo. Pevne obopne nohu a chodidlo a drží ju pokope, pričom sa sila z nohy ľahko prenáša cez topánku na povrch skaly. (to je pozitívna vlastnosť)

Pevnosti topánok prispieva, že modely sú väčšinou celokožené, ťažšie sa zoderú. Šnúrky sú pri modeloch z leta 2013 prevlečené nie cez dierky, ale poza ďalšie šnúrky. Pozrite sa sami.

Tieto kvalitné topánky veľmi odporúčame. Nájdete ich v obchode Shooos.sk.

Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce

Spoločnosť dm drogerie markt pokračuje už piaty rok v najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne}.

Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!

Na frankfurtskom autosalóne sa predstavil nový model Volkswagenu, ktorý je pre značku jedným z najdôležitejších v histórii.

Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú

Stále viac sa hovorí o vplyve vnútorného vzduchu a stavebných materiálov na naše zdravie.