Deklarácia o neformálnom vzdelávaní v práci s mládežou

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdel

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore  Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou.

Cieľom tejto Deklarácie je podporiť uznanie prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou a  zapojiť do spolupráce všetky príslušné zainteresované strany, akými sú zástupcovia ústredných orgánov štátnej správy, miestnej a regionálnej samosprávy, organizácií verejnej správy, mimovládnych organizácií a zamestnávateľov. Každá inštitúcia, ktorá chce podporiť odkaz a cieľ Deklarácie, má možnosť pripojiť sa k nej svojim podpisom.

Vzhľadom na to, akým tempom sa vyvíja spoločnosť, vyvíjajú sa i jej požiadavky na mladých ľudí. Mládež má síce formálne nadobudnuté vedomosti, ale sú to práve zručnosti, ktoré ich posúvajú ďalej a umožňujú im hľadať samých seba a nachádzať uplatnenie v reálnom živote. Hoci mnoho mladých ľudí potvrdí, že im práve neformálne vzdelávanie umožnilo napredovať smerom, ktorý by bez neho neobjavili, všeobecne je stále posudzované skôr ako voľnočasová aktivita. A práve toto je poslaním neformálneho vzdelávania a jeho úlohou pri práci s mládežou, či už sa jedná o víkendové školenia, kurzy, výmenné pobyty, mládežnícke tábory a mnoho iných.

Poskytovanie informačno-poradenských služieb pre mladých ľudí, ktoré je hlavnou náplňou našej činnosti, je samo o sebe neformálnym vzdelávaním. Radíme našim klientom vo všetkých oblastiach ich života. Vďaka schopnosti vedieť využiť informácie vo svoj prospech sa dostávajú k novým príležitostiam, čím sa často ich život vyvinie kvalitnejšie a úspešnejšie. Naším zámerom je v tomto pokračovať a neustále sa vyvíjať spolu s požiadavkami mladých ľudí. Preto oceňujeme snahu posunúť našu spoločnosť v tejto oblasti opäť o stupienok vyššie.

Viac o Deklarácii je možné nájsť tu:  http://ilf.sk/sk/deklaracia/

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

__________________________________________________________________________________________Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je  reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb.

Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.