Deklarácia o neformálnom vzdelávaní v práci s mládežou

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdel

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore  Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou.

Cieľom tejto Deklarácie je podporiť uznanie prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou a  zapojiť do spolupráce všetky príslušné zainteresované strany, akými sú zástupcovia ústredných orgánov štátnej správy, miestnej a regionálnej samosprávy, organizácií verejnej správy, mimovládnych organizácií a zamestnávateľov. Každá inštitúcia, ktorá chce podporiť odkaz a cieľ Deklarácie, má možnosť pripojiť sa k nej svojim podpisom.

Vzhľadom na to, akým tempom sa vyvíja spoločnosť, vyvíjajú sa i jej požiadavky na mladých ľudí. Mládež má síce formálne nadobudnuté vedomosti, ale sú to práve zručnosti, ktoré ich posúvajú ďalej a umožňujú im hľadať samých seba a nachádzať uplatnenie v reálnom živote. Hoci mnoho mladých ľudí potvrdí, že im práve neformálne vzdelávanie umožnilo napredovať smerom, ktorý by bez neho neobjavili, všeobecne je stále posudzované skôr ako voľnočasová aktivita. A práve toto je poslaním neformálneho vzdelávania a jeho úlohou pri práci s mládežou, či už sa jedná o víkendové školenia, kurzy, výmenné pobyty, mládežnícke tábory a mnoho iných.

Poskytovanie informačno-poradenských služieb pre mladých ľudí, ktoré je hlavnou náplňou našej činnosti, je samo o sebe neformálnym vzdelávaním. Radíme našim klientom vo všetkých oblastiach ich života. Vďaka schopnosti vedieť využiť informácie vo svoj prospech sa dostávajú k novým príležitostiam, čím sa často ich život vyvinie kvalitnejšie a úspešnejšie. Naším zámerom je v tomto pokračovať a neustále sa vyvíjať spolu s požiadavkami mladých ľudí. Preto oceňujeme snahu posunúť našu spoločnosť v tejto oblasti opäť o stupienok vyššie.

Viac o Deklarácii je možné nájsť tu:  http://ilf.sk/sk/deklaracia/

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

__________________________________________________________________________________________Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je  reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb.

Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?

Lepší výber odletu, ubytovania aj vychytených termínov a cenový bonus.

Pivovarníci rozdeľujú peniaze

Rozhodnite, komu pôjde tisíc eur.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.