Deklarácia o neformálnom vzdelávaní v práci s mládežou

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdel

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) sa spolu s mnohými ďalšími inštitúciami a organizáciami svojim podpisom pripojilo k podpore  Deklarácie o uznávaní prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou.

Cieľom tejto Deklarácie je podporiť uznanie prínosu neformálneho vzdelávania v práci s mládežou a  zapojiť do spolupráce všetky príslušné zainteresované strany, akými sú zástupcovia ústredných orgánov štátnej správy, miestnej a regionálnej samosprávy, organizácií verejnej správy, mimovládnych organizácií a zamestnávateľov. Každá inštitúcia, ktorá chce podporiť odkaz a cieľ Deklarácie, má možnosť pripojiť sa k nej svojim podpisom.

Vzhľadom na to, akým tempom sa vyvíja spoločnosť, vyvíjajú sa i jej požiadavky na mladých ľudí. Mládež má síce formálne nadobudnuté vedomosti, ale sú to práve zručnosti, ktoré ich posúvajú ďalej a umožňujú im hľadať samých seba a nachádzať uplatnenie v reálnom živote. Hoci mnoho mladých ľudí potvrdí, že im práve neformálne vzdelávanie umožnilo napredovať smerom, ktorý by bez neho neobjavili, všeobecne je stále posudzované skôr ako voľnočasová aktivita. A práve toto je poslaním neformálneho vzdelávania a jeho úlohou pri práci s mládežou, či už sa jedná o víkendové školenia, kurzy, výmenné pobyty, mládežnícke tábory a mnoho iných.

Poskytovanie informačno-poradenských služieb pre mladých ľudí, ktoré je hlavnou náplňou našej činnosti, je samo o sebe neformálnym vzdelávaním. Radíme našim klientom vo všetkých oblastiach ich života. Vďaka schopnosti vedieť využiť informácie vo svoj prospech sa dostávajú k novým príležitostiam, čím sa často ich život vyvinie kvalitnejšie a úspešnejšie. Naším zámerom je v tomto pokračovať a neustále sa vyvíjať spolu s požiadavkami mladých ľudí. Preto oceňujeme snahu posunúť našu spoločnosť v tejto oblasti opäť o stupienok vyššie.

Viac o Deklarácii je možné nájsť tu:  http://ilf.sk/sk/deklaracia/

Kontaktná osoba:

Lucia Macaláková

redakcia ICM.sk

E-mail: lucia@icm.sk

Tel: 0911 183 383

__________________________________________________________________________________________Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je  reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb.

Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR je reprezentant organizácií aktívne pôsobiacich v oblasti Informačno-poradenskej činnosti vystupujúcich pod spoločným názvom Informačné centrum mladých. Informačné centrum mladých je mládežnícka organizácia, ktorej cieľom je poskytovanie informačných a poradenských služieb pre mladých ľudí z rôznych oblastí ich záujmov a potrieb. Viac informácií na: www.icm.sk a www.facebook.com/icmmladym

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.