Deviatakom pri výbere strednej školy pomôže Deň župných škôl

Bratislavský kraj už po tretí raz podá nerozhodným žiakom pomocnú ruku pri výbere strednej školy. Tretí ročník Dňa župných škôl v Avione sa bude konať v piatok, 24. januára 2014 v Avione.

Bratislavský kraj už po tretí raz podá nerozhodným žiakom pomocnú ruku pri výbere strednej školy. Tretí ročník Dňa župných škôl v Avione sa bude konať v piatok, 24. januára 2014. Deviataci a ich rodičia sa od deviatej rána do šiestej večer zoznámia s ponukou 45 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

„Naším prvoradým cieľom je, aby absolventi škôl našli dobré uplatnenie. Blíži sa termín podávania prihlášok na stredné školy, preto sme sa opäť rozhodli pomôcť našim deviatakom pri výbere tej, ktorá bude pre nich tá správna. Oba predošlé ročníky župných škôl v Avione mali úspech a verím, že to nebude iné ani tento raz, povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Okrem úspešného Dňa župných škôl v Avione Bratislavský kraj vlani otvoril už tretie centrum odborného vzdelávania. Na SOŠ Farského ho otvorili v máji a je prvým v oblasti potravinárstva. Okrem neho v kraji od septembra 2012 fungujú dve centrá odborného vzdelávania - pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií na SOŠ Hlinícka 1 a pre oblasť poľnohospodárstva a rozvoja vidieka na Spojenej škole SNP 30 v Ivanke pri Dunaji. Všetky tri COV sú schopné pružne reagovať na potreby trhu práce v kontexte celoživotného vzdelávania.

Podporiť záujem mladých ľudí o čítanie má za cieľ projekt Vráťme knihy do škôl. Vlani sa konal jeho druhý ročník, do ktorého sa zapojilo vyše 1200 žiakov. V súčasnosti sa pripravuje spustenie tretieho ročníka projektu.

Bratislavský kraj sa v roku 2013 pustil aj do pomoci učiteľom. V stredoškolskom internáte na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke vybudoval zatiaľ prvé dva učiteľské byty. Župa chce týmto spôsobom pomáhať školských zamestnancom, aby zo školstva neodchádzali.

206x132denzsavion-r276_res.jpg

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.