Kam po strednej? Pomôžme študentom rozhodnúť sa správne

Podporiť študentov aj ich rodičov pri rozhodovaní je cieľom špecializovaného veľtrhu „Kam po strednej?“, ktorý sa uskutoční v piatok 7. februára 2014 v bratislavskom Avione.

Študentov stredných škôl čaká v najbližších týždňoch závažné rozhodovanie. Výber vysokej školy, ale aj ďalších vzdelávacích aktivít zásadne ovplyvní ich budúce životy. Podporiť študentov aj ich rodičov pri rozhodovaní je cieľom špecializovaného veľtrhu „Kam po strednej?“, ktorý sa uskutoční v piatok 7. februára 2014 v bratislavskom Avione.

V rámci prvého ročníka veľtrhu „Kam po strednej?“ bude predstavená rozmanitá ponuka bratislavských vysokých škôl, vzdelávacích inštitútov, jazykových škôl, veľkých zamestnávateľov či personálnych agentúr. Hlavným cieľom podujatia je pomôcť študentom a ich rodičom správne sa rozhodnúť o ďalšom smerovaní v živote.

študenti budú mať k dispozícii naozaj široký výber. Pozvaných je 13 vysokých škôl z Bratislavského kraja, mnoho „jazykoviek“, vzdelávacích inštitútov a množstvo ďalších odborných združení a firiem.

Veľtrh „Kam po strednej?“ poskytne hodnotné informácie a atraktívny sprievodný program pre rôzne skupiny stredoškolákov a ich rodičov. Množstvo zaujímavých informácií o dennom aj externom vyučovaní na bratislavských vysokých školách čaká na tých mladých ľudí, ktorí zvažujú prihlásenie sa na vysokú školu. Pre týchto študentov budú pripravené aj ponuky predprípravných kurzov, teda vzdelávanie pred prihlásením sa na vysokoškolské štúdium.

Svoje si nájdu aj študenti, ktorí neplánujú ísť „na výšku“, ale naďalej sa chcú vzdelávať, prípadne sa zamestnať. Aktivity, či už vo forme jazykových kurzov, alebo doplnkových kvalifikačných kurzov, im umožnia správne naštartovať profesijný život.

Hodnotné informácie čakajú aj na študentov, ktorí chcú na čas „odísť von“. Okrem intenzívnych jazykových kurzov budú pre nich pripravené aj ponuky na prácu v zahraničí a súvisiace poradenstvo.

Podujatie sa bude konať v piatok od 9:00 do 18:00 a vzniká s podporou Bratislavského samosprávneho kraja.

kampostrednejaviona3vtlacs-logami-r650_res.jpg

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen