Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Na stredných školách kraja maturovalo vyše 4100 žiakov

Na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja absolvovalo minulý týždeň písomné maturity 4197 žiakov. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája do 6. júna 2014.

Na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja absolvovalo minulý týždeň písomné maturity 4197 žiakov. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája 2014 do 6. júna 2014.

Maturity štartovali v utorok písomnou formou (test a sloh) zo slovenského jazyka a literatúry. V stredu sa študenti potrápili s vybraným cudzím jazykom, vo štvrtok ich čakala matematika a v piatok na školách s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny maďarský a ukrajinský jazyk s literatúrou.

Z celkového počtu maturantov absolvovalo písomnú maturitu  1132 žiakov na gymnáziách a 3065 žiakov na stredných odborných školách vrátane nadstavbového a externého štúdia. Študenti, ktorí sa na písomnej skúške nezúčastnili, ju budú robiť v náhradnom termíne od 11. apríla do 16. apríla. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája 2014 do 6. Júna 2014.

Bratislavská župa má v aktuálnom školskom roku 2013/14 vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 57 stredných škôl, z toho 36 stredných odborných škôl, dve jazykové školy, 14 gymnázií, dve konzervatóriá a tri spojené školy. Zamestnávajú takmer 2 900 zamestnancov a študuje na nich 18 621 žiakov.

maturity1-r941_res.jpg

maturity2-r245_res.jpg

maturity3-r433_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk

6 h

Paneurópska VŠ sa môže pochváliť ďalším úspechom. Absolventi jej fakúlt patria medzi najlepšie zarábajúcich vo svojom odbore.

6 h

Kvôli kríze spojenej s ochorením COVID-19 čelia mnohí naši podnikatelia skutočne ťažkej situácii.

17 h