Utorok, 7. apríl, 2020 | Meniny má Zoltán

Na stredných školách kraja maturovalo vyše 4100 žiakov

Na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja absolvovalo minulý týždeň písomné maturity 4197 žiakov. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája do 6. júna 2014.

Na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja absolvovalo minulý týždeň písomné maturity 4197 žiakov. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája 2014 do 6. júna 2014.

Maturity štartovali v utorok písomnou formou (test a sloh) zo slovenského jazyka a literatúry. V stredu sa študenti potrápili s vybraným cudzím jazykom, vo štvrtok ich čakala matematika a v piatok na školách s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny maďarský a ukrajinský jazyk s literatúrou.

Z celkového počtu maturantov absolvovalo písomnú maturitu  1132 žiakov na gymnáziách a 3065 žiakov na stredných odborných školách vrátane nadstavbového a externého štúdia. Študenti, ktorí sa na písomnej skúške nezúčastnili, ju budú robiť v náhradnom termíne od 11. apríla do 16. apríla. Ústne maturity ich čakajú od 19. mája 2014 do 6. Júna 2014.

Bratislavská župa má v aktuálnom školskom roku 2013/14 vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 57 stredných škôl, z toho 36 stredných odborných škôl, dve jazykové školy, 14 gymnázií, dve konzervatóriá a tri spojené školy. Zamestnávajú takmer 2 900 zamestnancov a študuje na nich 18 621 žiakov.

maturity1-r941_res.jpg

maturity2-r245_res.jpg

maturity3-r433_res.jpg

Denník SME s rúškom na ochranu tváre len za 2,90 €

Rúško z textílie na opakované použitie nájdete v denníku SME v utorok 7. apríla.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.