Prvý dojem rozhoduje, nechajte si poradiť

Šanca získať prácu niekedy stroskotá na zdanlivej banalite, akou je zlý životopis. Navštívte 30.4.2014 vybrané pobočky Adecco a odborníci vám životopis skontrolujú a poradia.

Tretina ľudí do 25 rokov na Slovensku je nezamestnaných a tento trend sa dlhodobo nemení. Niekedy pritom šanca získať prácu stroskotáva na zdanlivej banalite, akou je zlý životopis a zanedbaná príprava na pohovor. Navštívte 30. apríla 2014 vybrané pobočky personálnej agentúry Adecco a odborníci vám životopis skontrolujú.

S cieľom zlepšiť skóre mladých ľudí na pohovoroch u zamestnávateľov realizuje personálna agentúra Adecco druhý ročník programu Adecco Way to Work™. V stredu 30. apríla 2014 budú na Slovensku otvorené dvere všetkých pobočiek pre uchádzačov o zamestnanie. V Bratislave, Devínskej Novej Vsi, Trnave, Žiline a v Košiciach personalisti nezamestnaným poradia, ako sa prezentovať u budúceho zamestnávateľa, ako správne sformulovať životopis a motivačný list pre prácu, o ktorú sa zaujímajú.

Medzinárodný projekt prebieha aj v ďalších 50 krajinách sveta v podobe workshopov v školách, univerzitách, pobočkách aj priamo na uliciach. Adecco tak reaguje na dramatické čísla o nezamestnaných mladých v Európe: 23,5 % znamená viac ako 5,6 milióna mladých ľudí do 25 rokov bez práce, pričom najviac je ich v Španielsku - 53,6 %, a v Grécku - 58,3 %.

„Hlavné príčiny vysokej nezamestnanosti u nás aj vo svete sú, samozrejme, zložitejšie. Naši zamestnávatelia sa sťažujú najmä na nedostatočnú prípravu v školách. Zamestnať sa v inom odbore však vôbec nie je hanba. A práve tu viac ako skúsenosti zaváži prezentácia na pohovore,“ hovorí Bruna Beata Jakub, riaditeľka Adecco Slovakia, s.r.o. „Ľudia často podceňujú, aký dôležitý je prvý kontakt: kvalitný životopis, potom samotný príchod, podanie ruky, vizáž. Považujem za potrebné neustále to uchádzačom pripomínať,“ dodáva.

„Mladí uchádzači majú tiež tendenciu ignorovať detaily. Keď si spoločne prechádzame životopis, často sami nájdu množstvo pravopisných a štylistických chýb. Stačilo si pritom dokument pred zaslaním skontrolovať,“ hovorí o skúsenostiach Bruna Beata Jakub. Ďalšími najčastejšími chybami mladých nezamestnaných sú neschopnosť sformulovať svoje skúsenosti, prehnané sebavedomie alebo naopak, nízka sebadôvera.

Adecco Way to Work™ resources

Website: www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.