Piatok, 26. apríl , 2019

Prvý dojem rozhoduje, nechajte si poradiť

Šanca získať prácu niekedy stroskotá na zdanlivej banalite, akou je zlý životopis. Navštívte 30.4.2014 vybrané pobočky Adecco a odborníci vám životopis skontrolujú a poradia.

Tretina ľudí do 25 rokov na Slovensku je nezamestnaných a tento trend sa dlhodobo nemení. Niekedy pritom šanca získať prácu stroskotáva na zdanlivej banalite, akou je zlý životopis a zanedbaná príprava na pohovor. Navštívte 30. apríla 2014 vybrané pobočky personálnej agentúry Adecco a odborníci vám životopis skontrolujú.

S cieľom zlepšiť skóre mladých ľudí na pohovoroch u zamestnávateľov realizuje personálna agentúra Adecco druhý ročník programu Adecco Way to Work™. V stredu 30. apríla 2014 budú na Slovensku otvorené dvere všetkých pobočiek pre uchádzačov o zamestnanie. V Bratislave, Devínskej Novej Vsi, Trnave, Žiline a v Košiciach personalisti nezamestnaným poradia, ako sa prezentovať u budúceho zamestnávateľa, ako správne sformulovať životopis a motivačný list pre prácu, o ktorú sa zaujímajú.

Medzinárodný projekt prebieha aj v ďalších 50 krajinách sveta v podobe workshopov v školách, univerzitách, pobočkách aj priamo na uliciach. Adecco tak reaguje na dramatické čísla o nezamestnaných mladých v Európe: 23,5 % znamená viac ako 5,6 milióna mladých ľudí do 25 rokov bez práce, pričom najviac je ich v Španielsku - 53,6 %, a v Grécku - 58,3 %.

„Hlavné príčiny vysokej nezamestnanosti u nás aj vo svete sú, samozrejme, zložitejšie. Naši zamestnávatelia sa sťažujú najmä na nedostatočnú prípravu v školách. Zamestnať sa v inom odbore však vôbec nie je hanba. A práve tu viac ako skúsenosti zaváži prezentácia na pohovore,“ hovorí Bruna Beata Jakub, riaditeľka Adecco Slovakia, s.r.o. „Ľudia často podceňujú, aký dôležitý je prvý kontakt: kvalitný životopis, potom samotný príchod, podanie ruky, vizáž. Považujem za potrebné neustále to uchádzačom pripomínať,“ dodáva.

„Mladí uchádzači majú tiež tendenciu ignorovať detaily. Keď si spoločne prechádzame životopis, často sami nájdu množstvo pravopisných a štylistických chýb. Stačilo si pritom dokument pred zaslaním skontrolovať,“ hovorí o skúsenostiach Bruna Beata Jakub. Ďalšími najčastejšími chybami mladých nezamestnaných sú neschopnosť sformulovať svoje skúsenosti, prehnané sebavedomie alebo naopak, nízka sebadôvera.

Adecco Way to Work™ resources

Website: www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?

Hodinky odložte, čas tu nikomu nič nehovorí, hovorí sprievodkyňa.

Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House pokračoval v roku 2018 s výrazným rastom aktív pod svojou správou.

5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas

ČSOB svoje mobilné bankovníctvo zdokonaľuje už 9 rokov.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.