Zo Žiliny na východ? Nový IC Šarišan priamo až do Humenného

Nový InterCity vlak Šarišan spojil žilinský región bez prestupov s Prešovom či Humenným. Ide o najrýchlejšie spojenie vlakom najvyššej kvality zo Žiliny na Spiš či Horný Zemplín

Nový InterCity vlak Šarišan spojil žilinský región bez prestupov s Prešovom či Humenným. Ide o najrýchlejšie spojenie vlakom najvyššej kvality zo Žiliny na Spiš či Horný Zemplín. Do cieľa – do Humenného sa cestujúci dostane už za 4 hodiny a 18 minút. Vlak zastavuje aj v Spišskej Novej Vsi, či v staniciach Vranov nad Topľou  alebo Strážske. Nový IC Šarišan vypravuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v piatok a nedeľu.

Uvedenú trasu inými vlakmi diaľkovej dopravy môže cestujúci absolvovať aj alternatívnymi spojmi, ale s jedným alebo dvomi prestupmi. Prípadne priamym piatkovým posilovým rýchlikom, ktorý predstavuje o dve hodiny dlhšie cestovanie. Bežný cestujúci v predpredaji zaplatí za lístok Žilina – Prešov 12 eur. Pre porovnanie cesta inými vlakmi diaľkovej dopravy na rovnakej trati stojí 11 eur a musí sa kombinovať s prestupom.
Na celej trase má IC Šarišan 12 zastávok. ,,Je to výhodné spojenie z pohľadu dĺžky cestovného času či ceny aj s ďalšími východoslovenskými mestami v regióne na prípojných tratiach do okresov Bardejov, Snina, prípadne Michalovce. Nový IC Šarišan môže osloviť cestujúcich do ktorejkoľvek destinácie Prešovského a sčasti aj Košického kraja či opačne,“ spresnil Stanislav Koči, riaditeľ marketingu ZSSK.

Okrem IC Šarišan spájajú žilinský región s východom Slovenska ďalšie štyri páry IC vlakov na trase Bratislava a Košice a späť. IC vlaky sú vlaky vyššej kvality, rýchlejšie  a komfortnejšie ako bežné rýchliky. Tieto vlaky nie sú dotované štátom, preto majú samostatné cenníky a vlastné prepravné podmienky.

InterCity Šarišan Bratislava - Trnava – Žilina - Prešov - Humenné a späť

• - jediný priamy IC vlak zo Žiliny na Spiš i Horný Zemplín a späť v týždni
  • - stojí aj v Spišskej Novej Vsi, Prešove, Hanušovciach nad Topľou, Vranove nad Topľou a Strážskom
  • - celá súprava je zostavená z moderných klimatizovaných vozňov so zásuvkami pre počítače
  • - vo vlaku je dostupné voľné wifi pripojenie k internetu a reštauračné služby
  • v 1. triede je v cene lístka aj nápoj, káva/čaj alebo minerálka a denná tlač
  • - lístok, podobne ako na iné IC vlaky, má cenu určenú podľa toho, v akom predstihu si ho cestujúci zakúpi (tri cenové pásma)
  • - IC vlaky sú  certifikované nedotované expresné vlaky vyššej kvality s najvyšším štandardom

do-clanku-mapa-r386_res.jpg

IC 1501 ŠARIŠAN Bratislava - Humenné ide v piatok na trase:

IC 1502 ŠARIŠAN Humenné - Bratislava ide v nedeľu na trase:
Humenné 13:46 h - Strážske 13:55 h - Vranov nad Topľou 14:13 h - Hanušovce nad Topľou mesto 14:39 h - Prešov 15:19 h - Spišská Nová Ves 16:11 h – Poprad-Tatry 16:30 h - Liptovský Mikuláš 17:10 h - Žilina 18:11 h - Trenčín 19:17 h - Trnava 19:58 h - Bratislava hl. st. 20:23 h

Kontaktné centrum ZSSK    číslo: 18 188,

www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail

info@slovakrail.sk

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.