Pondelok, 24. február, 2020 | Meniny má Matej

Dekana FŠT ocenili striebornou medailou

väz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou.

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou. Medailu mu odovzdal prezident zväzu  Prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING.

Medailu udeľuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností významným osobnostiam vedy a techniky doma i v zahraničí. Doc. Ing. Peter Lipták, CSc. bol ocenený za prínos v odbore Strojárske technológie a materiály so špecifikáciou na špeciálnu techniku. Výsledky jeho práce a pracoviska, ktoré riadi,  sú uznávané na renomovaných pracoviskách doma i v zahraničí. Sú to napríklad aplikácie nových technológií pre vysokopevné materiály s predurčením pre balistickú ochranu techniky, zvyšovanie kvality techniky nitridáciou konštrukčných materiálov, predpoklad používania nanomateriálov v špeciálnej technike, používanie tzv. inteligentných materiálov v senzorovej technike.

A trend-setting water park

Tatralandia is a pioneer of green solutions.

Začať investovať v mobile môžete konečne aj na Slovensku

Úroky sporiacich účtov sa blížia k nule a ľudia sa pýtajú bankárov, čo so sporením.

Denník SME s odznakom Nie v našej krajine

Odznak proti extrémizmu nájdete vložený v denníku SME v utorok 25. februára.