Piatok, 18. október, 2019 | Meniny má Lukáš

Dekana FŠT ocenili striebornou medailou

väz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou.

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou. Medailu mu odovzdal prezident zväzu  Prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING.

Medailu udeľuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností významným osobnostiam vedy a techniky doma i v zahraničí. Doc. Ing. Peter Lipták, CSc. bol ocenený za prínos v odbore Strojárske technológie a materiály so špecifikáciou na špeciálnu techniku. Výsledky jeho práce a pracoviska, ktoré riadi,  sú uznávané na renomovaných pracoviskách doma i v zahraničí. Sú to napríklad aplikácie nových technológií pre vysokopevné materiály s predurčením pre balistickú ochranu techniky, zvyšovanie kvality techniky nitridáciou konštrukčných materiálov, predpoklad používania nanomateriálov v špeciálnej technike, používanie tzv. inteligentných materiálov v senzorovej technike.

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.