Dekana FŠT ocenili striebornou medailou

väz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou.

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou. Medailu mu odovzdal prezident zväzu  Prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING.

Medailu udeľuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností významným osobnostiam vedy a techniky doma i v zahraničí. Doc. Ing. Peter Lipták, CSc. bol ocenený za prínos v odbore Strojárske technológie a materiály so špecifikáciou na špeciálnu techniku. Výsledky jeho práce a pracoviska, ktoré riadi,  sú uznávané na renomovaných pracoviskách doma i v zahraničí. Sú to napríklad aplikácie nových technológií pre vysokopevné materiály s predurčením pre balistickú ochranu techniky, zvyšovanie kvality techniky nitridáciou konštrukčných materiálov, predpoklad používania nanomateriálov v špeciálnej technike, používanie tzv. inteligentných materiálov v senzorovej technike.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch