Dekana FŠT ocenili striebornou medailou

väz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou.

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou. Medailu mu odovzdal prezident zväzu  Prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING.

Medailu udeľuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností významným osobnostiam vedy a techniky doma i v zahraničí. Doc. Ing. Peter Lipták, CSc. bol ocenený za prínos v odbore Strojárske technológie a materiály so špecifikáciou na špeciálnu techniku. Výsledky jeho práce a pracoviska, ktoré riadi,  sú uznávané na renomovaných pracoviskách doma i v zahraničí. Sú to napríklad aplikácie nových technológií pre vysokopevné materiály s predurčením pre balistickú ochranu techniky, zvyšovanie kvality techniky nitridáciou konštrukčných materiálov, predpoklad používania nanomateriálov v špeciálnej technike, používanie tzv. inteligentných materiálov v senzorovej technike.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen