Dekana FŠT ocenili striebornou medailou

väz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou.

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností ocenil doc. Ing. Petra Liptáka, PhD. - dekana Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne striebornou medailou. Medailu mu odovzdal prezident zväzu  Prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., EUR ING.

Medailu udeľuje Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností významným osobnostiam vedy a techniky doma i v zahraničí. Doc. Ing. Peter Lipták, CSc. bol ocenený za prínos v odbore Strojárske technológie a materiály so špecifikáciou na špeciálnu techniku. Výsledky jeho práce a pracoviska, ktoré riadi,  sú uznávané na renomovaných pracoviskách doma i v zahraničí. Sú to napríklad aplikácie nových technológií pre vysokopevné materiály s predurčením pre balistickú ochranu techniky, zvyšovanie kvality techniky nitridáciou konštrukčných materiálov, predpoklad používania nanomateriálov v špeciálnej technike, používanie tzv. inteligentných materiálov v senzorovej technike.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.