Dosiahne autobusová doprava európsky štandard aj u nás ?

Moderné autobusy, digitalizácia a školské autobusy pre deti. To všetko je len začiatok novej éry cestovania. Viac nám o tom povie László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA pre Slovensko.

Na aký druh dopravy sa špecializuje ARRIVA na Slovensku?

Spoločnosť ARRIVA je známy poskytovateľ transportných služieb v Európe. V slovenských regiónoch sa zatiaľ špecializujeme na oblasť verejnej autobusovej dopravy. Hlavné zastúpenie máme v Nitrianskom a Košickom kraji, kde zabezpečujeme viac než  70%  prímestskej dopravy dvoch regiónov a značnú časť mestskej dopravy. Zvyšok pokrýva naša vlastná značka Arriva Express, zameraná na oblasť diaľkovej prepravy a časť zahraničnej a komerčnej autobusovej dopravy.

foto-modry-arriva-express-bus-r426_res.jpg

Aký bol hlavný dôvod pôsobiť práve v Nitrianskom a Košickom kraji?

Musím povedať, že obidva kraje poskytujú veľkú profesionálnu výzvu. ARRIVA tu našla vhodných strategických partnerov na to, aby docielila vývoj dopravy správnym smerom – byť bližšie k svojim cestujúcim.

V súčasnosti je veľmi populárne zavádzanie školských autobusov. Plánuje ich zaviesť aj Vaša spoločnosť?

ARRIVA takýto druh dopravy veľmi podporuje. Preto sme v spolupráci s Mestským úradom Nové Zámky uviedli na trh nový prototyp  takejto služby ako prvý pilotný projekt. Služba školský autobus na linke č.2 a linke č.3 bola spustená pre školákov v Nových Zámkoch začiatkom novembra 2014.

Aké iné novinky pripravujete v najbližších mesiacoch pre cestujúcich?

V tomto smere máme veľa riešení, ktoré úspešne využívame v Európe a radi by sme ich zaviedli aj na slovenský trh. V transformácii je napríklad už samotný trh diaľkovej dopravy. Očakávame pozitívne zmeny v službách Arriva Express. Chceli by sme poskytovať celoplošnú autobusovú dopravu v rámci Slovenska a priame napojenie na väčšie európske mestá.

LÁSZLÓ IVAN

Od roku 2009 pôsobí v spoločnosti ARRIVA. Vďaka mnohým skúsenostiam v dopravnej oblasti a poradenstve bol v roku 2013 menovaný generálnym riaditeľom spoločností ARRIVA pre Slovensko.

ARRIVA na Slovensku

• najväčší súkromný prevádzkovateľ autobusovej dopravy na Slovensku
  • pôsobí u nás od roku 2008, prevádzkuje 800 autobusov
  • zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu
  • tvoria ju 3 dopravné spoločnosti – Arriva Nitra, a.s., Arriva Nové Zámky, a.s., Arriva Michalovce, a.s., 2 servisné spoločnosti, 1 cestovná kancelária

Viac informacii na www.arriva.sk

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.