Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Dosiahne autobusová doprava európsky štandard aj u nás ?

Moderné autobusy, digitalizácia a školské autobusy pre deti. To všetko je len začiatok novej éry cestovania. Viac nám o tom povie László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA pre Slovensko.

Na aký druh dopravy sa špecializuje ARRIVA na Slovensku?

Spoločnosť ARRIVA je známy poskytovateľ transportných služieb v Európe. V slovenských regiónoch sa zatiaľ špecializujeme na oblasť verejnej autobusovej dopravy. Hlavné zastúpenie máme v Nitrianskom a Košickom kraji, kde zabezpečujeme viac než  70%  prímestskej dopravy dvoch regiónov a značnú časť mestskej dopravy. Zvyšok pokrýva naša vlastná značka Arriva Express, zameraná na oblasť diaľkovej prepravy a časť zahraničnej a komerčnej autobusovej dopravy.

foto-modry-arriva-express-bus-r426_res.jpg

Aký bol hlavný dôvod pôsobiť práve v Nitrianskom a Košickom kraji?

Musím povedať, že obidva kraje poskytujú veľkú profesionálnu výzvu. ARRIVA tu našla vhodných strategických partnerov na to, aby docielila vývoj dopravy správnym smerom – byť bližšie k svojim cestujúcim.

V súčasnosti je veľmi populárne zavádzanie školských autobusov. Plánuje ich zaviesť aj Vaša spoločnosť?

ARRIVA takýto druh dopravy veľmi podporuje. Preto sme v spolupráci s Mestským úradom Nové Zámky uviedli na trh nový prototyp  takejto služby ako prvý pilotný projekt. Služba školský autobus na linke č.2 a linke č.3 bola spustená pre školákov v Nových Zámkoch začiatkom novembra 2014.

Aké iné novinky pripravujete v najbližších mesiacoch pre cestujúcich?

V tomto smere máme veľa riešení, ktoré úspešne využívame v Európe a radi by sme ich zaviedli aj na slovenský trh. V transformácii je napríklad už samotný trh diaľkovej dopravy. Očakávame pozitívne zmeny v službách Arriva Express. Chceli by sme poskytovať celoplošnú autobusovú dopravu v rámci Slovenska a priame napojenie na väčšie európske mestá.

LÁSZLÓ IVAN

Od roku 2009 pôsobí v spoločnosti ARRIVA. Vďaka mnohým skúsenostiam v dopravnej oblasti a poradenstve bol v roku 2013 menovaný generálnym riaditeľom spoločností ARRIVA pre Slovensko.

ARRIVA na Slovensku

• najväčší súkromný prevádzkovateľ autobusovej dopravy na Slovensku
  • pôsobí u nás od roku 2008, prevádzkuje 800 autobusov
  • zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu
  • tvoria ju 3 dopravné spoločnosti – Arriva Nitra, a.s., Arriva Nové Zámky, a.s., Arriva Michalovce, a.s., 2 servisné spoločnosti, 1 cestovná kancelária

Viac informacii na www.arriva.sk

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.