Register zdravotníctva BSK ocenili za komplexnosť a efektívnosť

Bratislavský kraj zaviedol Register zdravotníctva a humánnej farmácie, kde nájde občan po prvýkrát komplexné informácie o všetkých poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.

Bratislavský kraj zaviedol Register zdravotníctva a humánnej farmácie, kde nájde občan po prvýkrát komplexné informácie o všetkých poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Nájde tu tiež informácie o ordinačných hodinách, vymedzených obvodoch či rozpis služieb LSPP. Register je efektívny ako pre lekárov tak aj pre verejnosť, eliminuje byrokraciu a šetrí čas. Aj to je dôvod, pre ktorý získal Cenu ITAPA v kategórii Zlepšovanie procesov.

„Register výrazne urýchli komunikáciu medzi lekármi, úradom a verejnosťou. Zásadne skráti čas vybavovania, zefektívni procesy a odstráni byrokraciu. To bolo cieľom projektu a Cena ITAPA len dokazuje, že sa nám tento cieľ podarilo dosiahnuť,“ povedal župan Pavol Frešo na margo ocenenia.

Register zdravotníctva a humánnej farmácie je systémová, prehľadná a najmä komplexná aplikácia, ktorú aktívne využívajú lekári, priniesla hlavne jednoduché vyhľadávanie informácií, podrobné štatistiky, automatizáciu a zjednodušila schvaľovacie procesy. Využíva sa aj na sumarizáciu hlásení o spotrebe omamných a psychotropných látok. V systéme sú evidované aj podnety a sťažnosti, ktoré pomáhajú zamestnancom odboru zdravotníctva pri kontrolnej činnosti a riešení podnetov občanov. Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti môžu cez Register nahlasovať neprítomnosť, môžu si dať schváliť ordinačné hodiny či rozpisy služieb Lekárskej služby prvej pomoci. Občania tu nájdu informácie o lekárňach a zdravotníckych zariadeniach, o dovolenkách a zastupovaní ako aj o pohotovostiach, zdravotníckych obvodoch či poplatkoch za prednostné ošetrenie. Informácie je možné nájsť na stránke www.otvorenalekaren.sk alebo www.e-vuc.sk.

Bratislavský kraj spustil Register vlani v septembri, kedy sa začala vykonávať prvá registrácia všetkých zariadení na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Prvá elektronická komunikácia (podávanie elektronických žiadostí o schválenie ordinačných hodín) medzi lekármi a Úradom BSK sa začala vo februári 2014. Systém dnes aktívne využívajú Bratislavský, Trenčiansky a Žilinský kraj, takmer 800 lekární a viac ako 6600 poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.