The Slovak Spectator má novú šéfredaktorku

Po tom ako sa Beata Balogová stala šéfredaktorkou denníka SME nastupuje na jej pozíciu od 9.3.2015 Michaela Terenzani, ktorá dlhoročne pôsobí v redakcii The Slovak Spectator. Je tak po Richardovi Lewisovi, Rickovi Zednikovi, Tomovi Nicholsonovi, Rachel Salaman a Beate Balogovej šiestou šéfredaktorkou.

Vďaka štyrom mladým Američanom vznikol pred 20 rokmi The Slovak Spectator - nezávislý zdroj informácii o Slovensku v anglickom jazyku. Tieto noviny zohrali významnú úlohu v období mečiarizmu, v integračnom procese Slovenska a postupne sa vyprofilovali do pozície jedného z vedúcich zdrojov správ pre zahraničie i pre medzinárodnú komunitu u nás. Nediskriminácia a príležitosti pre talentovaných Slovákov patrili k pilierom, ktorými sa riadilo fungovanie The Slovak Spectator. Teraz noviny znovu potvrdzujú túto filozofiu, keď za svoju novú šéfredaktorku menujú Michaelu Terenzani, ktorá by s ohľadom na jej aktuálne rodinné povinnosti mala problém preraziť sklený strop vo väčšine organizácií na Slovensku.

Internou redaktorkou The Slovak Spectator sa stala v roku 2009 po skončení štúdií na univerzitách v Poľsku a Holandsku, práve v čase nastupujúcej hospodárskej krízy. „Ani za nepriaznivých okolností sme pod vedením mojej predchodkyne Beaty Balogovej v The Slovak Spectator nerobili kompromisy, ktoré by boli v konflikte s našimi etickými zásadami a s našou víziou byť spoľahlivým partnerom pre nielen zahraničnú komunitu na Slovensku,“ povedala Michaela Terenzani. „Som odhodlaná pokračovať v tomto trende aj naďalej.“ Redakcia The Slovak Spectator zostala stabilná aj napriek kontroverznému príchodu Penty do vlastníckej štruktúry materskej spoločnosti Petit Press, aby naďalej mohla robiť čo najlepšie noviny pre svojich čitateľov. Nezávislé fungovanie novinárov je garantované vydavateľom Jánom Pallom, ktorý zastupuje v spoločnosti amerických spoluvlastníkov, ako aj konateľom Alexejom Fulmekom z Petit Pressu.

Počas 20 rokov svojej existencie The Slovak Spectator vždy poskytoval vyvážené a spoľahlivé informácie.

„Sme pripravení nepoľaviť a aj naďalej pestovať tento vzťah medzi novinárom a čitateľom,“ povedala Michaela Terenzani.

Kto je Michaela Terenzani

Michaela Terenzani začala prispievať do The Slovak Spectator počas štúdia na univerzite, v marci 2007, ako externá prispievateľka, najprv článkami do ekonomickej sekcie a neskôr viedla študentskú sekciu Spectator University. Od januára 2009 je stálou redaktorkou a pokrýva politické správy.

Michaela Terenzani skončila bakalárske štúdium na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. Časť magisterského štúdia strávila na Dánskej vysokej škole žurnalistiky v Aarhuse. Magisterské štúdium absolvovala na Univerzite v Groningene a Jagelovskej univerzite v Krakove.

O The Slovak Spectator

The Slovak Spectator sú jediné noviny v anglickom jazyku prinášajúce informácie o Slovensku nepretržite od roku 1995. Publikuje ich vydavateľstvo The Rock, s.r.o., ktoré taktiež prináša špecializované tituly v anglickom jazyku: Spectacular Slovakia (cestovateľská príručka), Book of Lists (kniha kontaktov najvýznamnejších spoločností), Investment Advisory Guide (podnikateľské prostredie), Career & Employment Guide (oblasť ľudských zdrojov).

Stránka www.spectator.sk je jediným portálom svojho druhu, ktorý prináša informácie zo všetkých oblastí diania na Slovensku v anglickom jazyku na dennej báze. Vďaka svojím subdoménam greenpages.spectator.sk, living.spectator.sk a travel.spectator.sk poskytuje návštevníkom komplexné informácie a predstavuje vstupnú bránu pre ľudí zaujímajúcich sa o Slovensko.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.