Štvrtok, 9. júl, 2020 | Meniny má LujzaKrížovkyKrížovky

Mesto Trenčín začalo celoplošne čistiť cesty a chodníky

Mesto Trenčín začalo v pondelok 16. marca celoplošne čistiť svoje cesty a chodníky. Strojové a ručné čistenie komunikácií by malo byť ukončené do 24. apríla 2015. Podmienkou je priaznivé počasie.

Čiastočné čistiace a predprípravné práce začali už koncom februára v centre mesta, na chodníkoch pri ceste I/61, v parku M. R.  Štefánika a napríklad i na uliciach Gen. Svobodu, Saratovská, Východná.

Mesto kvalitu čistenia, ktoré vykonáva zmluvný partner spoločnosť Marius Pedersen, bude pravidelne kontrolovať. Čistenie bude prebiehať 24 hodín denne, teda aj v noci.

Mestu pri čistení svojich chodníkov pomôžu aj verejno-prospešní a aktivační pracovníci. Vyčistia napríklad park nad Južankou a pod Juhom, Zlatovskú ulicu a iné frekventované chodníky.

023-r668_res.jpg

Niektoré časti ciest nie je možné vyčistiť kvalitne bez preparkovania automobilov. V problematických lokalitách mesto tak, ako v minulom roku umiestni značky zákazu státia s uvedeným termínom čistenia, prípadne budú vodiči upozornení na čistenie oznamom za stieračmi. Žiadame občanov o spoluprácu a rešpektovanie dočasne umiestnených zákazových značiek. Len tak môže byť zabezpečené lepšie a rýchlejšie vyčistenie mestských ulíc.

harmonogram-r438_res.jpg

Prípadné zmeny v harmonograme budú aktualizované na www.trencin.sk .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Morské oko vzniklo pred miliónmi rokov

Jazero predstavuje perlu najvýchodnejšieho slovenského vulkanického pohoria.

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.