Streda, 16. október, 2019 | Meniny má Vladimíra

Mesto Trenčín začalo celoplošne čistiť cesty a chodníky

Mesto Trenčín začalo v pondelok 16. marca celoplošne čistiť svoje cesty a chodníky. Strojové a ručné čistenie komunikácií by malo byť ukončené do 24. apríla 2015. Podmienkou je priaznivé počasie.

Čiastočné čistiace a predprípravné práce začali už koncom februára v centre mesta, na chodníkoch pri ceste I/61, v parku M. R.  Štefánika a napríklad i na uliciach Gen. Svobodu, Saratovská, Východná.

Mesto kvalitu čistenia, ktoré vykonáva zmluvný partner spoločnosť Marius Pedersen, bude pravidelne kontrolovať. Čistenie bude prebiehať 24 hodín denne, teda aj v noci.

Mestu pri čistení svojich chodníkov pomôžu aj verejno-prospešní a aktivační pracovníci. Vyčistia napríklad park nad Južankou a pod Juhom, Zlatovskú ulicu a iné frekventované chodníky.

023-r668_res.jpg

Niektoré časti ciest nie je možné vyčistiť kvalitne bez preparkovania automobilov. V problematických lokalitách mesto tak, ako v minulom roku umiestni značky zákazu státia s uvedeným termínom čistenia, prípadne budú vodiči upozornení na čistenie oznamom za stieračmi. Žiadame občanov o spoluprácu a rešpektovanie dočasne umiestnených zákazových značiek. Len tak môže byť zabezpečené lepšie a rýchlejšie vyčistenie mestských ulíc.

harmonogram-r438_res.jpg

Prípadné zmeny v harmonograme budú aktualizované na www.trencin.sk .

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.

Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie

Trápi vás po každej sezóne otázka, čo robiť s ojazdenými gumami? Riešenie je jednoduché, vráťte ich distribútorom.

P3 začína na východe Slovenska s výstavbou parku

Prácu v ňom by mohlo nájsť až 1 500 ľudí z košického a prešovského regiónu.