Mesto Trenčín začalo celoplošne čistiť cesty a chodníky

Mesto Trenčín začalo v pondelok 16. marca celoplošne čistiť svoje cesty a chodníky. Strojové a ručné čistenie komunikácií by malo byť ukončené do 24. apríla 2015. Podmienkou je priaznivé počasie.

Čiastočné čistiace a predprípravné práce začali už koncom februára v centre mesta, na chodníkoch pri ceste I/61, v parku M. R.  Štefánika a napríklad i na uliciach Gen. Svobodu, Saratovská, Východná.

Mesto kvalitu čistenia, ktoré vykonáva zmluvný partner spoločnosť Marius Pedersen, bude pravidelne kontrolovať. Čistenie bude prebiehať 24 hodín denne, teda aj v noci.

Mestu pri čistení svojich chodníkov pomôžu aj verejno-prospešní a aktivační pracovníci. Vyčistia napríklad park nad Južankou a pod Juhom, Zlatovskú ulicu a iné frekventované chodníky.

023-r668_res.jpg

Niektoré časti ciest nie je možné vyčistiť kvalitne bez preparkovania automobilov. V problematických lokalitách mesto tak, ako v minulom roku umiestni značky zákazu státia s uvedeným termínom čistenia, prípadne budú vodiči upozornení na čistenie oznamom za stieračmi. Žiadame občanov o spoluprácu a rešpektovanie dočasne umiestnených zákazových značiek. Len tak môže byť zabezpečené lepšie a rýchlejšie vyčistenie mestských ulíc.

harmonogram-r438_res.jpg

Prípadné zmeny v harmonograme budú aktualizované na www.trencin.sk .

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.