Platíte veľa za energie? SPP vám poradí ako ušetriť

Zistite ako znížiť svoje účty za plyn a elektrinu a ako minimalizovať straty na energiách priamo vo vašej domácnosti.

Vysoké faktúry za plyn či elektrinu? Problém má riešenie: dodávatelia energií si dnes medzi sebou konkurujú podobne ako obchody s potravinami alebo telefonickí operátori. Ponúkajú vám nielen výhodnejšie ceny energií, ale aj doplnkové služby pre vašu domácnosť. Tí skúsení vám zároveň poradia aj to, ako minimalizovať straty na energiách priamo vo vašej domácnosti.

SPP dôveruje až 1,3 milióna zákazníkov po celom Slovensku

SPP je už nielen dodávateľom zemného plynu, ale dodá vám aj elektrinu. Vďaka tomu môžete mať obe energie výhodne pod jednou strechou a pohodlne od jedného dodávateľa.

Pridajte si aj vy k odberu plynu aj elektrinu a s produktom Dve Energie pri viazanosti 24 mesiacov získate zľavu 8 % na elektrinu na prvý rok a tiež praktické Asistenčné služby od SPP pre vašu domácnosť, za ktoré až polroka neplatíte.

SPP je garanciou spoľahlivých dodávok plynu aj počas mimoriadnych plynových situácií

Popri výhodnej cene je SPP aj istotou, že plyn budete do vašich domácností dostávať za akýchkoľvek okolností. Nielen Slovensko, ale aj celá Európa aktuálne čelia kráteniam dodávok energií z východu. SPP sa na túto situáciu zodpovedne pripravuje už od jesene. Vďaka tomu máte istotu, že o vaše kúrenie či varenie bude vždy postarané, aby nič neohrozilo teplo vášho domova.

Unikajúce energie sú unikajúce peniaze – odborníci z SPP vám poradia, ako na ne

Existujú aj také riešenia, ktoré vám pomôžu ušetriť na energiách aj bez toho, aby ste investovali napríklad do zateplenia.

Vedeli ste napríklad, že domáca elektronika môže spotrebovať až 75 % energie vtedy, keď je vypnutá? Príkladom takéhoto spotrebiča je mikrovlnka. Herná konzola zas minie na svoju činnosť 200 wattov a takmer rovnakú spotrebu má dokonca aj vtedy, keď je vypnutá. Problém pohotovostného režimu vyrieši predlžovačka s centrálnym vypínačom, ktorá sa z dosiahnutých úspor „zaplatí“ do roka. Stačí ak na ňu pripojíte všetky vaše zariadenia a budete ju poctivo vypínať.

Popri „spiacich“ spotrebičoch je častým prehreškom domácností aj to, že svoju teplotu v byte počas dňa neregulujú. Počas noci a v neprítomnosti je vhodné nechať klesnúť teplotu aj na 18 °C, avšak v mnohých domácnostiach ostáva teplota aj v týchto prípadoch cez 20 °C, čím dochádza k prekurovaniu.  Rovnako veľkou záťažou pre nárast spotreby tepla je aj zlé vetranie. Dlhodobé vetranie totiž spôsobí vychladnutie stien a podlahy, pričom lepšiu výmenu vzduchu zabezpečí pravidelné otváranie okna dokorán na niekoľko minút.

spp-v-text-r626_res.jpg

Ďalšie praktické tipy odborníkov nájdete na www.spp.sk alebo na Facebooku www.facebook.com/VaseSPP.

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.