Rodinná pohoda v objatí termálnych vôd na východe Maďarska

Liečivé pramene, zábavné parky, pusta Hortobágy, romantická krajina okolia Tisy – objavte zážitky, ktoré sú prekvapivo blízko.

Liečivé pramene,  zábavné parky, pusta Hortobágy, romantická krajina okolia Tisy – objavte zážitky, ktoré sú prekvapivo blízko.

Pozývame Vás do východného Maďarska, do výnimočného turistického regiónu Severná veľká maďarská nížina. Nájdete tu nedotknutú prírodu, jedinečnú kultúru, živé tradície, nezameniteľné chute vidieckej kuchyne, zábavné festivaly a nefalšovanú srdečnú maďarskú pohostinnosť. Veľký podiel obľúbených liečebných a termálnych kúpeľov sa nachádza práve v tomto regióne, kde nájdete viac ako 200 termálnych prameňov zásobujúcich bazény asi  50 kúpeľov. Väčšina z nich má celoročnú prevádzku aj s krytými zariadeniami a pestrou paletou doplnkových služieb. Región sa môže pýšiť tromi kvalifikovanými  liečebnými miestami (Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza).

Vybrané destinácie regiónu Hajdúszoboszló a Debrecen ponúkajú veľa noviniek a zaujímavostí na túto letnú sezónu a tešia sa na návštevníkov zo Slovenska!

Hajdúszoboszló patrí medzi najznámejšie kúpeľné mestá Maďarska s najrozsiahlejším kúpeľným komplexom Európy, ktorý zahŕňa svetoznáme liečebné kúpele, kúpalisko, Aquapark a kryté zážitkové kúpele Aqua-Palace. Dokonalé leto, dokonalý oddych, dokonalý Debrecín! Druhé najväčšie mesto Maďarska a kultúrne centrum regiónu ponúka množstvo zážitkov – kúpeľné aj kultúrne.  Je jedno, či prichádzate za liečením, relaxom alebo zábavou,  čakajú Vás rozmanité služby a nezabudnuteľné zážitky po celý rok. Vítané sú aj rodiny s deťmi. V regióne nájdete aj bezkonkurenčný prírodný klenot zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO: pustu Hortobágy s nekonečným horizontom a zachovalými pastierskymi tradíciami. Na svoje si prídu aj cykloturisti na obnovenej hrádzi Horného Potisia s nádhernou panorámou. Rovinatý terén je ideálny pre rodiny s deťmi.  Ochutnajte gastrošpeciality a zabavte sa pri dixie hudbe, na slávnom debrecínskom kvetinovom karnevale či na Festivale vína a biojedál v Hajdúszoboszló.

Viac informácií na:  www.madarsko.sk/velkanizina

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.