Rodinná pohoda v objatí termálnych vôd na východe Maďarska

Liečivé pramene, zábavné parky, pusta Hortobágy, romantická krajina okolia Tisy – objavte zážitky, ktoré sú prekvapivo blízko.

Liečivé pramene,  zábavné parky, pusta Hortobágy, romantická krajina okolia Tisy – objavte zážitky, ktoré sú prekvapivo blízko.

Pozývame Vás do východného Maďarska, do výnimočného turistického regiónu Severná veľká maďarská nížina. Nájdete tu nedotknutú prírodu, jedinečnú kultúru, živé tradície, nezameniteľné chute vidieckej kuchyne, zábavné festivaly a nefalšovanú srdečnú maďarskú pohostinnosť. Veľký podiel obľúbených liečebných a termálnych kúpeľov sa nachádza práve v tomto regióne, kde nájdete viac ako 200 termálnych prameňov zásobujúcich bazény asi  50 kúpeľov. Väčšina z nich má celoročnú prevádzku aj s krytými zariadeniami a pestrou paletou doplnkových služieb. Región sa môže pýšiť tromi kvalifikovanými  liečebnými miestami (Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza).

Vybrané destinácie regiónu Hajdúszoboszló a Debrecen ponúkajú veľa noviniek a zaujímavostí na túto letnú sezónu a tešia sa na návštevníkov zo Slovenska!

Hajdúszoboszló patrí medzi najznámejšie kúpeľné mestá Maďarska s najrozsiahlejším kúpeľným komplexom Európy, ktorý zahŕňa svetoznáme liečebné kúpele, kúpalisko, Aquapark a kryté zážitkové kúpele Aqua-Palace. Dokonalé leto, dokonalý oddych, dokonalý Debrecín! Druhé najväčšie mesto Maďarska a kultúrne centrum regiónu ponúka množstvo zážitkov – kúpeľné aj kultúrne.  Je jedno, či prichádzate za liečením, relaxom alebo zábavou,  čakajú Vás rozmanité služby a nezabudnuteľné zážitky po celý rok. Vítané sú aj rodiny s deťmi. V regióne nájdete aj bezkonkurenčný prírodný klenot zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO: pustu Hortobágy s nekonečným horizontom a zachovalými pastierskymi tradíciami. Na svoje si prídu aj cykloturisti na obnovenej hrádzi Horného Potisia s nádhernou panorámou. Rovinatý terén je ideálny pre rodiny s deťmi.  Ochutnajte gastrošpeciality a zabavte sa pri dixie hudbe, na slávnom debrecínskom kvetinovom karnevale či na Festivale vína a biojedál v Hajdúszoboszló.

Viac informácií na:  www.madarsko.sk/velkanizina

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.