Nový Ružinov: Bývajte tam, kde to máte radi

V obľúbenom bratislavskom Ružinove vyrastá nová štvrť. Slovenský developer CZ Slovakia tu začal budovať projekt Nový Ružinov.

Bratislava, 15. marec 2016 - V obľúbenom bratislavskom Ružinove vyrastá nová štvrť. Slovenský developer CZ Slovakia tu začal budovať projekt Nový Ružinov. V susedstve existujúcej zástavby rodinných domov tu v prvej fáze postaví 64 bytov a k tomu zodpovedajúcu občiansku vybavenosť.

01-novy-ruzinov-1-r516_res.jpg

Výstavba projektu pôvodne známeho ako Dunajské Predmestie, mala začať ešte v roku 2010. „Rozhodli sme sa však, že sa zameriame na celkový rozvoj lokality a najskôr vypracujeme urbanistickú štúdiu, ktorá nastaví smerovanie jej ďalšieho rozvoja. Štúdia je hotová a podarilo sa nám k nej získať súhlasné stanoviská všetkých dotknutých inštitúcií. Výstavba tak mohla začať,“ hovorí Juraj Juritka, investičný riaditeľ CZ Slovakia, a.s. K spusteniu výstavby prispeli aj rozhodnutia smerujúce k začatiu výstavby rýchlostnej komunikácie R7, ktorá výrazne odľahčí dopravu v tejto oblasti, ale hlavne situácia na trhu s bytmi.

Prvá fáza ponúkne dve mestské vily

V prvej fáze projektu, ktorá bude ukončená o rok, vyrastú dve päťpodlažné mestské vily. Tie ponúknu celkovo 64 jedno- až trojizbových bytov. Ceny 1-i bytov začínajú na 55 960 Eur, 2-i byt v projekte stojí od 76 930 Eur a ceny 3-i bytov sa pohybujú od 120840 Eur. Všetky byty majú lodžiu alebo terasu. „Osloviť chceme predovšetkým rodiny a mladých ľudí vyznávajúcich mestský štýl života, ktorí budú ťažiť z blízkosti centra a vynikajúcej dopravnej dostupnosti do všetkých ostatných častí Bratislavy a zároveň nechcú byť v husto zastavanej časti mesta.“ hovorí Juraj Juritka, investičný riaditeľ CZ Slovakia, a.s. Predaj bytov začína 15. marca.

02-mestska-vila-elisabeth-1-r601_res.jpg

Vzorom je pôvodný Ružinov

Projekt vychádza z odkazu pôvodného Ružinova, ktorý sa stal jednou z najobľúbenejších bratislavských lokalít vďaka dôrazu na nízku zástavbu, množstvu zelene a voľného priestoru. „Tieto atribúty sú kľúčové aj pre nás. Cieľom je  vytvoriť miesto pre život, kde sa ľudia budú cítiť príjemne. Aj preto budú zelené plochy v Novom Ružinove väčšie ako nám určuje územný plán,“ dodáva Juritka.  Za modernou architektúrou stojí známy ateliér Compass. Budovy definujú veľké presklené plochy poskytujúce vynikajúce presvetlenie bytových jednotiek a čisté línie, ktoré projektu zabezpečia atraktívnosť a nadčasovosť zároveň.

05-mestska-vila-landora-1-r656_res.jpg

Komplexná vybavenosť

Developer buduje Nový Ružinov ako samostatnú štvrť s komplexnými službami občianskej vybavenosti. V prvej fáze bude službám vyhradené prízemie jednej z mestských víl – okrem predajne potravín tam nájdu svoje miesto aj ďalšie prevádzky určené primárne pre obyvateľov projektu a priľahlých rodinných domov. Neskôr okrem ďalších bytových domov pribudnú aj polyfunkčné budovy, v ktorých by svoje miesto mohol nájsť supermarket, fitness centrum a mnohé iné prevádzky obchodu, služieb  či športovo-oddychového charakteru. Súčasťou by malo byť aj materské centrum.

01-novy-ruzinov-obyvacia-izba-1-r479_res.jpg

Vynikajúca dostupnosť autom aj na bicykli

Vďaka umiestneniu na začiatku Bajkalskej ulice, ktorá patrí k najdôležitejším dopravným tepnám Bratislavy, ako aj rýchlemu prístupu na diaľničný obchvat  zabezpečujúci bezproblémovú dostupnosť do všetkých častí mesta, je z Nového Ružinova všade blízko. Lokalita je ideálna aj pre ľudí, ktorí chcú využívať bicykel ako dopravný prostriedok – priamo od projektu vedie cyklistická trasa, s ktorou sa napríklad k nákupnému centru Eurovea dostanete pohodlným tempom za 8 minút bez toho, aby ste museli vstúpiť na akúkoľvek frekventovanú cestu.

06-novy-ruzinov-detska-izba-1-r737_res.jpg

Developerom Nového Ružinova je spoločnosť CZ Slovakia. Do jej portfólia patria napríklad projekty: Polyfunkčná budova Dunajská 15 Bratislava, Administratívna budova Klemensova 2/A Bratislava, Kancelársky a rezidenčný projekt Kuzmányho 8 Bratislava, Logistický park Piešťany, Administratívna budova Šamorín a v spolupráci napríklad Priemyselná zóna Sereď juh, Pharos business park a Nicolina retail and business park.

Predaj bytov zastreší realitná spoločnosť HERRYS.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.