Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

V apríli zdravo s Trenčianskym samosprávnym krajom

Informačno-vzdelávacia prechádzka kompetenciami krajských samospráv pri príležitosti 15. výročia ich vzniku pokračuje aj v apríli. Venovaná bude zdravotníctvu.

Informačno-vzdelávacia prechádzka kompetenciami krajských samospráv pri príležitosti 15. výročia ich vzniku pokračuje aj v apríli. Venovaná bude zdravotníctvu.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci svojej „narodeninovej“ kampane Trenčianska župa dostáva občiansky (nádych) po informáciách z oblasti škôl a školských zariadení pridáva správy z oblasti zdravotníctva.

Trojlístok nemocníc

Ako zriaďovateľ troch nemocníc – NsP v Prievidzi so sídlom v Bojniciach, NsP Myjava a NsP Považská Bystrica – si TSK dáva dlhodobo za cieľ zlepšiť podmienky poskytovania zdravotnej starostlivosti a zvýšiť komfort pacientov.

Do NsP Myjava bolo minulý rok investovaných 238-tisíc eur, za ktoré bolo otvorené nové detské oddelenie, aby mamičky s deťmi mohli byť spolu, zriadila sa verejná lekáreň s názvom Prvá Kopaničiarska a zmodernizovala sa aj prístrojová technika. Tento rok v nemocnici pribudla kardiologická ambulancia a tiež nové oddelenie dlhodobo chorých (ODCH), ktoré v tejto spádovej oblasti chýbalo. Investície do NsP Myjava na tento rok takmer dosiahnu hranicu pol milióna eur, smerované budú okrem iného do modernej prístrojovej techniky i rekonštrukcie výťahov.

K zlepšeniu kvality akútnej  a neodkladnej zdravotnej starostlivosti v NsP Považská Bystrica prispelo v novembri minulého roku slávnostné prestrihnutie pásky na zrekonštruovanom urgentnom príjme, ktorého celková rekonštrukcia presiahla sumu 350-tisíc eur. Nemocnica sa tiež môže pochváliť moderným lôžkovým kožným oddelením, do ktorého koncom minulého roka pribudla fototerapeutická kabína na ošetrovanie kožných ochorení UV žiarením a ďalšia prístrojová technika v hodnote viac ako 257.tisíc eur. Rok 2016 do nemocnice prinesie rekonštrukciu výťahov, operačnej sály ORL oddelenia a dobudovanie prístrojovej techniky ORL oddelenia a tiež rekonštrukciu kuchyne.

Do prístrojového vybavenia NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach bolo minulý rok investovaných viac ako 645-tisíc eur, prevažne na modernizáciu prístrojového vybavenia nemocnice, ktoré postupne doplnilo 24 nových prístrojov a zariadení. Kľúčovou prioritou na najbližšie dva roky ostáva rekonštrukcia monobloku a rozvodov inžinierskych sietí, vrátane dobudovania operačných sál, ktoré sú rozostavané do roku 2004, spolu s otvorením očnej ambulancie či klimatizáciou pôrodnej sekčnej sály.

Vo všetkých troch nemocniciach sa tiež plánuje obnova komunikačnej infraštruktúry, ktorá súvisí s budovaním informačného systému v jednotlivých nemocniciach.

Od zdravia k dobrým skutkom

V rámci kampane Trenčianska župa dostáva občiansky (nádych) TSK na Svetový deň zdravia, teda vo štvrtok 7. apríla 2016, na svojej facebookovej fanpage www.facebook.com/trencianskazupa spustila ďalšiu súťaž, tentoraz zameranú na oblasť zdravotníctva. Župa zároveň nadväzuje na tradíciu darcovstva krvi a aj tento tok pozýva širokú verejnosť na Jarnú kvapku krvi. Tá sa uskutoční 12. apríla 2016 v priestoroch Úradu TSK a súbežne tiež vo všetkých troch nemocniciach, ktoré kraj zriaďuje.

V oblasti zdravotníctva kraj chystá niekoľko noviniek. O ich priebehu a ďalších zaujímavých informáciách zo sveta zdravotníctva budeme v rámci kampane Trenčianska župa dostáva občiansky (nádych) priebežne informovať.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.