Pondelok, 22. apríl , 2019

Modelová konferencia FMV 2016 je úspešne za nami

Dňa 13. apríla sa na pôde EU v Bratislave uskutočnila jedna z najdôležitejších udalostí roka pre Fakultu medzinárodných vzťahov - Finálne plenárne zasadnutie Modelovej konferencie FMV 2016.

Dňa 13. apríla sa na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave uskutočnila jedna z najdôležitejších udalostí roka pre Fakultu medzinárodných vzťahov - Finálne plenárne zasadnutie Modelovej konferencie FMV 2016, ktorému predchádzali dva semestre príprav, rokovaní, konzultácií a propagácie.

Už 9. ročník sa uskutočnil pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Miroslava Lajčáka, v spolupráci s Euroatlantickým centrom.
Finančné prostriedky boli získané prostredníctvom grantu Nadácie SLSP a finančnej podpory ďalších významných partnerov - SPP, SwissRe, DM a Grafton Recruitment.

Modelová konferencia má už stále miesto v študijnom programe študentov posledného ročníka Fakulty medzinárodných vzťahov a rovnako aj v kalendároch akademického zboru, významných diplomatov, výskumníkov, či predstaviteľov firiem. Každým rokom sa jej úroveň zlepšuje a jej kvalita, organizácia, pripravenosť a odbornosť študentov je porovnateľná s konferenciami organizovanými zahraničnými univerzitami.

"V procese príprav Modelovej konferencie museli študenti často čeliť prekážkam nie študentského, ale profesného charakteru. Ich úspešné zvládnutie považujem za dôkaz dobrej pripravenosti študentov Fakulty medzinárodných vzťahov do pracovného života. Pozitívne ohlasy na slávnostné Plenárne zasadnutie Modelovej konferencie, ktoré konštatovali profesionálne vystupovanie študentov a veľmi dobré organizačné zabezpečenie, sú toho dôkazom," vyjadrila sa koordinátorka projektu Zuzana Krkošková.

Jej slová potvrdila aj predsedníčka Modelovej konferencie Mária Jurovčíková: "Počas Modelovej konferencie sme sa stali organizátormi, negociátormi, diplomatmi, informatikmi, žurnalistami, dizajnérmi, účtovníkmi a projektovými manažérmi. Čaro Modelovej konferencie spočíva v sile kolektívu a sociálneho kapitálu, ktorý je, dovolím si tvrdiť, na slovenských vysokých školách neočakávane silný, pevný, no mnohokrát nedocenený. Preto bolo našou snahou a úlohou ukázať, že je to práve súdržnosť, dobré vzťahy a spolupráca študentov inžinierskeho a doktorandského štúdia, ktoré môžu priblížiť študentov k profesionálnemu svetu."

Deviaty ročník sa pre študentov FMV úspešne skončil a štafeta sa posunula ich mladším spolužiakom, pred ktorými stojí výzva usporiadať výnimočnú jubilejnú 10. konferenciu a rozšíriť povedomie verejnosti o tomto projekte.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.