Zaujímavé IT projekty a Deň žien na FIIT STU

Významná osobnosť zo sveta IT vo svete, Girl´s Day 2016 a originálne IT projekty, taký bol 12. ročník IIT.SRC na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Bratislava, 28. apríla 2016: Vo štvrtok 28. apríla sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave uskutočnil 12. ročník študentskej vedeckej konferencie IIT.SRC 2016.

Fórum sa sústredí na jedinečné študentské projekty v oblasti informatiky a informačných technológií s cieľom, prezentovať výsledky študentov na všetkých troch stupňoch štúdia.

iitsr2-r496_res.jpg

IIT.SRC v Bratislave sa už tradične začína prednáškou významnej osobnosti v IT. Tento rok ňou bude významná osobnosť v oblasti informatiky, profesorka Technickej Univerzity vo Viedni Geraldina Fitzpatricková.

dekanka-fiit-maria-bielikova-a-vzacny-host-z-technickej-univerzity-vo-viedni-prof-geraldina-fitzpatr_res.jpg

Rodená Austrálčanka sa vo svojej vedeckej a výskumnej činnosti venuje sociálnej interakcii a spolupráci, čo prišlo s požiadavkou, aby informačné technológie slúžili potrebám ľudí a zvyšovali ich životnú úroveň. Profesorka  Fitzpatricková sa špeciálne venuje technológiám bez hraníc, ktoré pomáhajú v zdravotníctve, domácnostiach a slúžia špecifickým používateľom IT, ako napríklad seniorom alebo ľuďom so zdravotným postihnutím a deťom. „Zaujíma ma použitie a stvárnenie technológií bez hraníc všade, kde sociálna interakcia zohráva významnú úlohu, “ uviedla pozvaná prednášateľka IIT.SRC 2016.

iitsrc2-r781_res.jpg

Súčasťou programu jednodňovej konferencie je napríklad prehliadka tímových projektov TP Cup 2016, výstava najlepších fotiek súťaže FIITAPIXEL, simulovaný robotický futbal RoboCup, a tiež celoslovenské podujatie pre dievčatá zo stredných škôl, tretí ročník Girl´s Day.

dscn4129-r129_res.jpg

Girl´s Day je celosvetové podujatie, ku ktorému sa Slovensko pridáva od roku 2014 vždy vo štvrtý štvrtok štvrtého mesiaca v roku. Práve v tomto čase si viac ako 16 krajín na celom svete pripomína Deň žien v informačno-komunikačných technológiách. Dodnes sa podujatia zúčastnilo viac ako 1,5 milióna dievčat.

Girl´s Day na Slovensku organizuje občianske združenie Aj TY v IT pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Tohto ročníka sa zúčastní 108 škôl v takmer 60 mestách a najmä, 910 dievčat. Všetky vo vopred prihlásených spoločnostiach, inštitúciách a firmách čakal 28. apríla zaujímavý tematický program. Na FIIT STU sa stretnutie 20 dievčat s IT novinkami začalo ráno o 9.00 hod.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?