Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Zaujímavé IT projekty a Deň žien na FIIT STU

Významná osobnosť zo sveta IT vo svete, Girl´s Day 2016 a originálne IT projekty, taký bol 12. ročník IIT.SRC na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Bratislava, 28. apríla 2016: Vo štvrtok 28. apríla sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave uskutočnil 12. ročník študentskej vedeckej konferencie IIT.SRC 2016.

Fórum sa sústredí na jedinečné študentské projekty v oblasti informatiky a informačných technológií s cieľom, prezentovať výsledky študentov na všetkých troch stupňoch štúdia.

iitsr2-r496_res.jpg

IIT.SRC v Bratislave sa už tradične začína prednáškou významnej osobnosti v IT. Tento rok ňou bude významná osobnosť v oblasti informatiky, profesorka Technickej Univerzity vo Viedni Geraldina Fitzpatricková.

dekanka-fiit-maria-bielikova-a-vzacny-host-z-technickej-univerzity-vo-viedni-prof-geraldina-fitzpatr_res.jpg

Rodená Austrálčanka sa vo svojej vedeckej a výskumnej činnosti venuje sociálnej interakcii a spolupráci, čo prišlo s požiadavkou, aby informačné technológie slúžili potrebám ľudí a zvyšovali ich životnú úroveň. Profesorka  Fitzpatricková sa špeciálne venuje technológiám bez hraníc, ktoré pomáhajú v zdravotníctve, domácnostiach a slúžia špecifickým používateľom IT, ako napríklad seniorom alebo ľuďom so zdravotným postihnutím a deťom. „Zaujíma ma použitie a stvárnenie technológií bez hraníc všade, kde sociálna interakcia zohráva významnú úlohu, “ uviedla pozvaná prednášateľka IIT.SRC 2016.

iitsrc2-r781_res.jpg

Súčasťou programu jednodňovej konferencie je napríklad prehliadka tímových projektov TP Cup 2016, výstava najlepších fotiek súťaže FIITAPIXEL, simulovaný robotický futbal RoboCup, a tiež celoslovenské podujatie pre dievčatá zo stredných škôl, tretí ročník Girl´s Day.

dscn4129-r129_res.jpg

Girl´s Day je celosvetové podujatie, ku ktorému sa Slovensko pridáva od roku 2014 vždy vo štvrtý štvrtok štvrtého mesiaca v roku. Práve v tomto čase si viac ako 16 krajín na celom svete pripomína Deň žien v informačno-komunikačných technológiách. Dodnes sa podujatia zúčastnilo viac ako 1,5 milióna dievčat.

Girl´s Day na Slovensku organizuje občianske združenie Aj TY v IT pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Tohto ročníka sa zúčastní 108 škôl v takmer 60 mestách a najmä, 910 dievčat. Všetky vo vopred prihlásených spoločnostiach, inštitúciách a firmách čakal 28. apríla zaujímavý tematický program. Na FIIT STU sa stretnutie 20 dievčat s IT novinkami začalo ráno o 9.00 hod.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním