Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

Cap à l´Est – multižánrový festival v Banskej Štiavnici

Festival prezentuje českú poéziu, filmy, šansón, fotografie, tvorbu Lucie Šoralovej, Quasars Ensemble a diela Paula Claudela.

Festival prezentuje českú poéziu, filmy, šansón, fotografie, tvorbu Lucie Šoralovej, Quasars Ensemble a diela Paula Claudela.

Pozývame vás opätovne do Prahy, na zdvorilostnú návštevu našich susedov. Festival sa orientuje na prezentáciu českej a moravskej menšiny vďaka finančnej podpore Úradu vlády SR a programu Kultúra národnostných menšín 2016, no takisto prezentujeme aj iné kultúry.

V rámci putovania po regióne zazneli v Kremnici, Zvolene a v  Dudinciach šansóny Edith Piaf v  podaní japonskej umelkyne Mari Kazué a Patricka Vasori. V Banskej Štiavnici otvorili výstavu historických techník fotografie, ktorá potrvá do konca festivalu. Festival pokračuje od 15.8. eurytmickým predstavením „Od súmraku do svitania“, prednáškou Rolanda Seibta a workshopom. Súčasťou festivalu je sekcia filmov československej produkcie: Až přijde kocour, Nestyda, Učiteľka. Od štvrtka 18.8. do soboty 20.8. sa uskutočnia autorské čítania v spolupráci s Literárnym informačným centrom. V štiavnických kaviarňach sa českí hostia Petr Borkovec, Petr Halmay, Jonáš Hájek stretnú so slovenskými kolegami Erikom Grochom, Rudolfom Jurolekom, Annou Ondrejkovou, Danou Podrackou a francúzskou poetkou Marie Huot. Popri poézii festival spríjemní letné večery návštevníkom a obyvateľom Štiavnice šansónmi Lucie Šoralovej so skupinou La Alma na Starom zámku a klasickou hudbou 20. storočia v podaní Quasars Ensemble v kostole sv. Kataríny. Piatkový program uzavrie divadelná inscenácia Výmena od Paula Claudela na nádvorí Starého zámku. V bilingválnom predstavení vystúpia Lucia Hurajová, Martin Varinský, Lucia Letková a Jean-Luc Debattice. Päť veľkých ód Claudela v preklade Jána Švantnera prednesú v sobotu 20.8. v kostole sv. Kataríny Štefan Bučko, Katarína Šafaříková a v rodnej reči autora Michel de Maulne a tým uzavrú 14. ročník festivalu. Festival Cap à l’Est 2016 pre deti pripravil hry a spoznávanie francúzskeho a českého jazyka.

volitelna-r146_res.jpg

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.