Štvrtok, 25. apríl , 2019

Život vo dvojici je finančne výhodnejší

Aj single ľudia však už môžu výrazne ušetriť

Dvaja sú vždy viac, ako jeden. Platí to v partnerskom živote, ale aj vo svete financií. Nažívanie vo dvojici pritom považuje za finančne výhodnejšie až 8 z 10 bezdetných dvojíc a takmer tri štvrtiny single ľudí. Potvrdzuje to aj skutočnosť, že jednotlivci minú mesačne v priemere o 100 eur viac, ako ľudia žijúci v páre. Lepšie finančné podmienky v podobe nižšej úrokovej sadzby na spotrebnom úvere môžu teraz získať nielen manželia, ale aj akákoľvek iná dvojica žiadateľov.

Podiel single ľudí vo veku 18 - 35 rokov v súčasnosti predstavuje takmer tretinu a ich život je v porovnaní s ľuďmi žijúcimi v páre finančne náročnejší. Možnosť vziať si v najbližšom období spotrebný úver nevylučuje 46 % bezdetných párov a 34 % ľudí žijúcich bez partnera. „Financie získané z úverov využívajú mladí ľudia najčastejšie na rekonštrukciu bytu alebo domu, ďalej na zariadenie domácností, kúpu alebo opravu auta, prípadne na konsolidáciu menej výhodných úverov,“ uvádza Melinda Burdanová, vedúca oddelenia úverových produktov Poštovej banky.

Postoje k peniazom ako takým sa v prípade oboch typov mladých ľudí veľmi nelíšia. Prevláda u nich snaha nakupovať za čo najvýhodnejšie ceny a svoje výdavky si starostlivo sledujú. Bezdetné páry sú vo väčšej miere presvedčené (65 %), že single ľudia majú tendenciu utrácať viac peňazí, nakoľko ešte neplánujú spoločnú budúcnosť. Spomedzi jednotlivcov žijúcich bez partnerov súhlasí s týmto tvrdením 55 %.

„Je prirodzené, že ľudia majú snahu nakupovať za výhodnejšie ceny a bankové produkty nie sú v tomto smere výnimkou. Aj preto prinášame pre dvojice žiadateľov možnosť zvýhodnenej úrokovej sadzby, a to až do výšky 50 %. Vziať si spotrebný úver, alebo splatiť inú, menej výhodnú, pôžičku novou je odteraz ešte dostupnejšie,“ dopĺňa M. Burdanová. Podľa jej slov pritom nemusí ísť výhradnemanželov, ale stačí akákoľvek dvojica ľudí, ktorí majú záujem získať výhodnejšie podmienky pri čerpaní úveru.

Čo všetko prináša Partnerská pôžička od Poštovej banky?

Partnerská pôžička je novým benefitom k spotrebnému úveru Dobrá pôžičkarefinančnému úveru Lepšia splátka. Vďaka nej môžu dvojice žiadateľov získať zľavu z úrokovej sadzby, a to až do výšky 50 %. Po splnení podmienok si navyše klienti môžu prostredníctvom vernostného programu Veľké plus znížiť úrokovú sadzbu o ďalšie 1 % a dosiahnuť tak celkovú úrokovú sadzbu úveru už od 5,9 %. Za poskytnutie úveru sa nevzťahuje žiaden poplatok a výsledok posúdenia žiadosti sa klienti dozvedia spravidla do 10 minút. Viac informácií nájdete na www.postovabanka.sk.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.