M. Borguľa vyzýva primátora, aby konal vo veci odstránenia plota

Dnes poslal poslanec mesta a predseda KLUBU pre BRATISLAVU Martin Borguľa primátorovi Bratislavy Ivovi Nesrovnalovi list.

V liste upozorňuje na skutočnosť, že veľvyslanectvo USA v súčasnosti zaberá
pozemky pred budovou ambasády, na ktorých plot stojí, neoprávnene.

„Nájomný vzťah k týmto pozemkom de jure skončil 15. augusta 2016.
Veľvyslanectvo USA ich užíva už 72 dní bez platného právneho titulu,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Podľa Martina Borguľu bola americká ambasáda povinná k 15. augustu 2016, teda ku dňu skončenia platnosti nájomnej zmluvy, uviesť predmet nájmu do pôvodného stavu - odstrániť plot a všetky súčasti bezpečnostnej zóny z predmetu nájmu a tento protokolárne odovzdať hlavnému mestu ako prenajímateľovi. K tomu však nedošlo.

„Dnes tu teda máme stav, kedy zastupiteľský úrad USA nerešpektuje a priamo porušuje zákony našej krajiny,“ povedal Martin Borguľa.

Celá záležitosť má podľa poslanca aj finančný rozmer. V dôsledku užívania
pozemkov vo vlastníctve hlavného mesta bez právneho titulu sa totiž Spojené štáty každým dňom bezdôvodne obohacujú na úkor obyvateľov Bratislavy sumou zodpovedajúcou sume ušlého nájomného.

„Ešte začiatkom októbra som poslal veľvyslancovi USA na Slovensku list, v ktorom som ho vyzval, aby túto situáciu riešil. Doteraz som na tento svoj list, ako ani na moje predchádzajúce listy nikdy nedostal odpoveď, čo považujem minimálne za neslušné. Vzhľadom na všetky hore uvedené skutočnosti som sa rozhodol poslať výzvu primátorovi Bratislavy, aby ako štatutárny orgán, ktorý je priamo zodpovedný za správu majetku hlavného mesta, prijal urýchlene zodpovedajúce opatrenia na odstránenie tohto protiprávneho stavu a aby o prijatých opatreniach bezodkladne informoval poslancov mesta, ako aj širokú verejnosť,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.