Špičky projektového manažmentu na PHF EU v Košiciach

Na pôde PHF EU v Košiciach sa 10.11.2016 uskutočnila 4. výročná konferencia o projektovom manažmente.

Na pôde Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach (PHF EU v Košiciach) sa 10. novembra 2016 uskutočnila 4. výročná konferencia o projektovom manažmente (4th TSSK PM COMMUNITY CONFERENCE), ktorú zastrešuje komunita projektových manažérov T-Systems Slovakia s.r.o.phf20161110-8-r635_res.jpg

Na konferencii sa zúčastnilo viac ako 230 účastníkov z rôznych kútov sveta, okrem Slovenska boli zastúpené krajiny ako Nemecko, Holandsko, Belgicko, Rakúsko, Veľká Británia, Spojené Arabské Emiráty, Švajčiarsko, Čína a Poľsko.

Na konferencii aktívne vystúpili svetovo uznávaní spíkri v oblasti projektového manažmentu, ako napríklad Mustafa Dülgerler z National Bank of Abu Dhabi, Kamil Mroz z belgickej CENPREX SPRL, Peter Gastberger z rakúskej Gastberger  Inspires a Penny Pullen z britskej Making Projects Work.

phf20161110-9-r258_res.jpg

Konferencia sa konala na pôde PHF EU v Košiciach aj vďaka spoločnej realizácii programu HONORIS, na ktorom participuje PHF EU v Košiciach spoločne so spoločnosťou T-Systems Slovakia s.r.o. Na konferencii sa zúčastnili aj študenti PHF EU v Košiciach, ktorí sú zároveň študentmi programu HONORIS. Program HONORIS je unikátnym vzdelávacím programom, ktorý je dostupný len pre študentov druhého stupňa štúdia na PHF EU v Košiciach. Program je svojim nastavením výnimočný v podmienkach Košického kraja, ako aj v podmienkach celej Slovenskej republiky.

Program HONORIS rieši intenzívnejšie prepojenie vysokoškolského vzdelávania na prax a potreby zamestnávateľov, kde odborníci zo spoločnosti T-Systems Slovakia s.r.o. vzdelávajú študentov PHF EU v Košiciach v oblasti projektového manažmentu, pričom celý program je vedený v anglickom jazyku. Spoločnosť T-Systems Slovakia s.r.o. je rýchlo rastúca spoločnosť, ktorá aktuálne zamestnáva asi  4000 zamestnancov v Košiciach. Okrem zamerania na informačno-komunkačné technológie má spoločnosť v Košiciach aj finančné centrum a oddelenia zamerané na oblasť projektového manažmentu, ktoré sú vhodným miestom pre zamestnávanie absolventov PHF EU. Spoločnosť T-Systems Slovakia s.r.o. patrí medzi najväčších zamestnávateľov absolventov PHF EU, preto je spolupráca medzi PHF EU v Košiciach a spoločnosťou  T-Systems Slovakia s.r.o. logická a obojstranne výhodná.phf20161110-1-r380_res.jpg

Do programu sa môžu zapojiť študenti PHF EU v Košiciach v 1. ročníku na 2. stupni štúdia a program trvá 4 semestre. Ukončenie programu je v rovnakom termíne ako ukončenie štúdia na 2. stupni štúdia na PHF EU v Košiciach. Po absolvovaní programu HONORIS budú študenti pripravení na trh práce, budú mať praktické znalosti z projektového manažmentu v anglickom jazyku, ktoré im dávajú možnosti uplatniť sa hneď po skončení školy ako projektoví manažéri na seniorských pozíciách na Slovensku, resp. kdekoľvek vo svete, práve na základe získanej odbornosti, vyučovania v anglickom jazyku, certifikácie a využívania metodológie PMI, ktorá je jedným z dvoch svetovo najvyužívanejších štandardov v oblasti projektového manažmentu. Oblasť projektového manažmentu dlhodobo vykazuje nedostatok kvalifikovaných pracovných miest, a to tak v Košiciach, v SR, ako aj vo svete, takže absolventi programu HONORIS budú mať zabezpečený bezproblémový vstup na trh práce. Absolventi programu HONORIS na PHF EU v Košiciach tak získavajú mimoriadnu konkurenčnú výhodu na trhu práce.

Viac informácií na www.euke.sk

phf20161110-10-r460_res.jpg

Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach:

Sme tradičná fakulta

Máme vybudovanú modernú infraštruktúru

Ponúkame komplexne akreditované vzdelávanie

• komplexne akreditované vzdelávanie v študijných programoch na všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia, ponúkané v Košiciach a na pedagogickom pracovisku v Michalovciach • štúdium v dennej aj externej forme • na 1. stupni štúdia ponúkame študijný program Ekonomika a manažment podniku a študijný program Obchodné podnikanie • na 2. stupni štúdia ponúkame študijný program Finančné riadenie podniku

Sme súčasťou medzinárodnej siete univerzít

• zmluvy s viac ako 270 svetovými univerzitami • široké portfólio zahraničných študijných pobytov (v rámci programu Erasmus+ ako aj v rámci iných programov) • široké portfólio platených zahraničných stáží • možnosť získať bakalársky diplom na britskej univerzite - University of Huddersfield, U. K. • titul získaný na našej fakulte je uznávaný v rámci systému ECTS vo všetkých krajinách Európskej únie

Spolupracujeme s praxou a vychovávame úspešných absolventov uplatniteľných na trhu práce

• máme intenzívne kontakty so všetkými dôležitými zamestnávateľmi vo východoslovenskom regióne • máme intenzívne kontakty s relevantnými podnikmi v slovenskom, resp. európskom regióne • tisíce úspešných absolventov - absolventi PHF pracujú na významných postoch v súkromnej a verejnej sfére • vysoký záujem o absolventov PHF medzi zamestnávateľmi = veľmi nízka nezamestnanosť a vysoká priemerná mzda našich absolventov

phf20161110-11-r567_res.jpg

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.