Tabaková spoločnosť, ktorá jedného dňa prestane predávať cigaret

CEO Vašej spoločnosti nedávno oznámil, že Philip Morris International jedného dňa prestane predávať cigarety. Kedy sa to stane na Slovensku?

Je to historický moment pre našu spoločnosť, pretože budujeme „budúcnosť bez dymu“, nakoľko ponúkame produkty, v ktorých sa tabak nespaľuje. Tieto produkty nahrádzajú tradičné cigarety, nielen v prospech fajčiarov, ale aj verejného zdravia a spoločnosti ako celku. Robíme obrovský pokrok, ktorý dokazuje nielen naša progresívna veda, výskum a vývoj, ale aj viac ako 1,4 milióna dospelých fajčiarov na svete, ktorí už plne prešli na náš bezdymový tabakový výrobok iQOS. Avšak dosiahnuť „budúcnosť bez dymu“ nejaký ten čas potrvá a nezáleží pritom len na nás. Príkladom sú experti zohrávajúci dôležitú úlohu pri skúmaní našej vedy, vlády, ktoré môžu definovať pravidlá na podporu inovácií a podporiť fajčiarov smerom k  bezdymovým alternatívam. No nakoniec sú to samotní fajčiari, ktorí akceptujú a ocenia produkt, tým, že ho začnú používať.

alina-vicovan-r407_res.jpg

Stali ste sa súčasťou Philip Morris Slovakia iba pár mesiacov dozadu. Aké sú vaše prvé dojmy?

Prišla som tesne pred Vianocami a bola som hneď očarená ľuďmi žijúcimi v tejto krajine a tiež v našej firme. Philip Morris International je na Slovensku veľmi úspešný, a to predovšetkým vďaka práci nášho tímu. Jeho zanietenosť a kreativita je to, čo ho robí jedinečným. To je dôvod, prečo PMI kladie dôraz na rozvoj profesionálnej kariéry, diverzitu a inklúziu a vytváranie flexibilných pracovných podmienok  pre najlepšie talenty. Preto som veľmi rada, že sme získali ocenenie TOP Employer 2017, už tretí rok za sebou.

Philip Morris Slovakia patrí medzi tradičných členov CSR komunity na Slovensku. Platí to len lokálne, alebo aj na medzinárodnej úrovni?

Spoločenská zodpovednosť a udržateľnosť sú súčasťou našej práce už dekády. Nedávno sa PMI pridalo k iniciatíve UN GLOBAL COMPACT a začalo podporovať jej 17 cieľov udržateľnosti a rozvoja na medzinárodnej úrovni. V budúcnosti by som sa potešila vytvoreniu lokálnej siete aj na Slovensku. Ako jeden z kľúčových partnerov VIA BONA Slovakia, sme hrdým podporovateľom miestnej biznis komunity a samozrejme sme aj sami veľmi aktívni. Náš program zameraný na prevenciu fajčenia mladistvých s názvom „Na veku záleží“ oslávi tento rok už svoje 20. výročie. Okrem toho podporujeme programy zamerané na boj proti násiliu páchanom na ženách, podporujeme vytváranie lepších podmienok pre ľudí bez domova a pre mladých rómskych lídrov. Musím tiež zdôrazniť, že sa zúčastňujeme aj na boji proti nezákonnému obchodu s tabakovými výrobkami a pevne veríme tomu, že spolupráca medzi verejným a súkromným sektorom predstavuje účinný nástroj ako dosiahnuť potrebné výsledky.

topemployereurope2017-r351_res.jpg

Myslíte vážne, že chcete poslať svoje produkty a značky do minulosti?

Vieme, že fajčiari sú znepokojení z dopadov fajčenia na zdravie a hľadajú lepšie alternatívy. Pevne veríme v potenciál výrobkov, v ktorých sa tabak nespaľuje, čo predstavuje alternatívu, ktorá dokáže uspokojiť tento dopyt. Od roku 2008 sme investovali viac ako 3 miliardy dolárov a v našich výskumných a vývojových centrách vo Švajčiarsku a Singapure zamestnávame viac ako 400 špičkových vedcov. Taktiež patríme medzi TOP 100 patentových žiadateľov v EÚ v roku 2016, čo sme si pred niekoľkými rokmi nevedeli predstaviť. Naším globálnym cieľom je ponúknuť každému dospelému fajčiarovi, ktorý sa rozhodne pokračovať v užívaní tabakových výrobkov, bezpečnejšiu alternatívu ako je fajčenie. Prostredníctvom nášho vyvíjajúceho sa portfólia bezdymových tabakových výrobkov môžeme ponúknuť výhody pre dospelých fajčiarov, verejné zdravie a spoločnosť ako celok. Nemôžeme to však dosiahnuť sami, potrebujeme otvorenú a zvedavú spoločnosť, ktorá sa zapája do dialógov. Zdieľame túto našu víziu so širokou verejnosťou a chcem touto cestou pozvať ľudí, ktorí sa zaujímajú o náš výskum a  vývoj, aby navštívili našu webovú stránku www.pmiscience.com.

topemployerslovakia2017-r294_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Energetici predávajú nevyužívaný majetok

Dve spomedzi najvýznamnejších spoločností zo stredného Slovenska chystajú veľký výpredaj desiatok nevyužívaných nehnuteľností.

Posledných 30 r. cena fotovoltických panelov klesla 100 násobne

V roku 1977 stál 1 Watt fotovoltického panelu 76 dolárov, dnes stojí 0,31 dolára...

Trendy udržateľnej architektúry

Katedra architektúry zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave bola tento víkend na Design days 2017 v obchodnom dome Styla!

Volkswagen T-Roc: ofenzíva v triede SUV

Volkswagen T-Roc chce preraziť v segmente vďaka svojej Roc(k)ovej povahe.