Vlastný apartmán v rakúskych Alpách? Prečo nie!

Bez zimnej dovolenky si svoj život nedokáže predstaviť takmer pol milióna Slovákov. Ich najčastejšou voľbou je Rakúsko.

Bez zimnej dovolenky si svoj život nedokáže predstaviť takmer pol milióna Slovákov. Viac ako tretina z nich vyráža za lyžovaním do zahraničia. Ich najčastejšou voľbou je Rakúsko.

Prečo je Rakúsko medzi slovenskými milovníkmi zimných športov tak obľúbené?

Oproti ostatným alpským destináciám pre neho hovorí dobrá dopravná dostupnosť. V porovnaní so Slovenskom potom víťazí vďaka lepším snehovým podmienkam, lepším a dlhším zjazdovkám a kvalitnejšej a širšej ponuke služieb. Preč sú doby, kedy Slováci v zahraničí vyhľadávali najlacnejšie ubytovanie. Svoj voľný čas si chcú náležite užiť a neváhajú si za svoje peniaze dopriať kvalitných služieb.

Rastie aj počet našich spoluobčanov, ktorí na zjazdovky vyrážajú z pohodlia vlastného apartmánu.

Nehnuteľnosti v Rakúsku nakupujú najmä Nemci, Holanďania a Angličania. S určitou mierou zveličenia ale môžeme povedať, že počet Slovákov, ktorí tu investujú do zahraničných realít, rastie takmer raketovým tempom.

Najväčší záujem je samozrejme o tzv. ski apartmány pre osobné využitie. Slováci ale investujú aj do alpských penziónov, hotelíkov a reštaurácií. Ak patríte k tým, ktorí do Rakúska jazdia pravidelne, je pre vás nákup druhého bývania zaujímavou variantou.

do-clanku-r450_res.jpg

Ubudnú starosti so zháňaním ubytovania, ušetríte výdavky za penzióny a v čase, keď apartmán nebudete využívať, ho môžete prenajímať a získavať vynaložené finančné prostriedky späť. Rezidenčné projekty v mnohých alpských strediskách sú vhodné na celoročné využitie, čím sa vaša investícia môže ďalej zhodnotiť. V ich okolí totiž v poslednej dobe vyrastajú golfové ihriská, nechýbajú ani možnosti ďalšieho vyžitia ako je rafting, cyklistika, kolieskové korčule atď.

Menší apartmán pritom kúpite za rovnaké peniaze ako napríklad v Tatrách. S kvalitou a "prestížnejšou" adresou cena samozrejme rastie, napriek tomu vo vyhlásených zimných strediskách ako je Kaprun, Zell am See, Ramsau Am Dachstein, Schladming alebo Saalbach si môžete zaobstarať apartmán za veľmi prijateľné ceny.

Spoločnosť Rellox sa špecializuje na nehnuteľnosti a realitné investície v zahraničí - www.rellox.sk

Text: Peter Forgács

Foto: Shutterstock

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.