Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Poslanci dnes dali jasne najavo, že plot na námestí nechcú

Na zasadnutí zastupiteľstva poslanci opätovne veľvyslanectvu USA zamietli zmluvu o prenájme pozemkov na Hviezdoslavovom námestí.

Poslanci neschválili nájomnú zmluvu americkej ambasáde už tretíkrát po sebe. Potvrdil to poslanec mesta Martin Borguľa s tým, že poslanecký zbor dal svojím dnešným hlasovaním jasne najavo, že si neželá ďalšie zotrvanie plota na Hviezdoslavovom námestí.

„V septembri 2016, vo februári 2017 a dnes opäť nebola zmluva o prenájme pozemkov schválená. Znamená to, že americká ambasáda nemá už viac ako deväť mesiacov k pozemkom pred svojou budovou právny vzťah. Znamená to tiež, že plot, ktorý sa na týchto pozemkoch nachádza, tu stojí protiprávne. Opätovným neschválením nájomnej zmluvy sme vyslali jasný signál, že ďalšie zotrvanie plota na námestí je pre nás neprijateľné,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec Martin Borguľa bojuje za odstránenie plota dlhodobo. Jeho snaha o stretnutie s veľvyslancom USA a hľadanie vhodného riešenia, bola z americkej strany odmietnutá.

„Pán veľvyslanec mi odkázal, že sa nemá so mnou o čom baviť. Dnes však svoje „nie“ plotu povedali volení zástupcovia tohto mesta. Preto opätovne verejne vyzývam pána veľvyslanca, aby akceptoval rozhodnutie poslancov a prijal v čo najkratšom čase opatrenia na odstránenie oplotenia a prinavrátenie tohto priestoru Bratislavčanom,“ povedal Martin Borguľa.

Sám je pripravený hľadať riešenie, ktoré bude akceptovateľné pre mesto, jeho obyvateľov aj ambasádu.

„Žiadam a prosím pána veľvyslanca, aby neignoroval moje žiadosti o hľadanie riešenia, ktoré prinesie bezpečnosť pre americkú ambasádu a zároveň skrášlenie priestoru pred ňou, aby vzhľad námestia existenciou takmer trojmetrového oplotenia netrpel. Verím, že ak bude americká strana ústretová, mohlo by sa nám takéto riešenie podariť nájsť,“ uviedol na záver Martin Borguľa.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line