Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám

Projekty aktívnych pedagógov a mimovládných organizácií môžu požiadať o grant už po štvrtý raz.

Škola by mala deti pripraviť na každodenný život a poskytnúť im základné vzdelanie. Systém školskej výučby sa počas rokov priveľmi nemenil. Vzdelávanie je väčšinou stále nastavené ako každodenné mechanické zapamätanie informácií, no vďaka technickému pokroku môžeme deťom učenie zatraktívniť. Internet je komunikačný fenomén dnešnej doby, je na využití pedagógov a škôl, ktorú zo širokej škály použiteľnosti si zvolia. Internet však okrem obrovského množstva informácií so sebou prináša aj nástrahy, ktorým musia deti čeliť. Žiaci sú často vystavení rizikám, ktoré si rodičia ani neuvedomujú. Väčšina detí už má svoju online identitu, tak ako sa môžu chrániť pred internetovými hrozbami? Nemá zmysel zakázať internet, pretože nájdu spôsob, ako sa k nemu dostať. Musia sa učiť používať digitálne médiá s rozumom a zodpovedne.

Nadácia Orange otvára aj v tomto roku grantový program e-Školy pre budúcnosť. Cieľom programu je podpora projektov pedagógov a mimovládnych organizácií pôsobiacich v oblasti vzdelávania, ktoré vo vyučovacom procese podporia zodpovedné a bezpečné používanie digitálnych technológií, zamerajú sa na oblasť programovania či mediálnu výchovu. Nadácia Orange grantovým programom reaguje na aktuálne trendy v oblasti používania digitálnych technológií, ktoré sú pre deti či mladých ľudí už prakticky bežnou súčasťou každodenného osobného aj študentského života. Tento vývoj prináša so sebou viac rizík, ale aj nových výziev ako tieto technológie používať čo najefektívnejšie.

Za uplynulé tri ročníky existencie grantového programu Nadácia Orange podporila 133 projektov z celkovo predložených 334 žiadostí. Na podporu tých najzaujímavejších bude v štvrtom ročníku programu prerozdelená celková suma až 50 000 eur, pričom na jeden projekt je možné žiadať čiastku maximálne 1 500 eur. Grantový program otvorila nadácia 5. septembra 2017, uzávierka prijímania projektov je 3. októbra 2017. Projekty je možné predložiť výlučne v elektronickej forme prostredníctvom online systému na stránke www.nadaciaorange.egrant.sk. Výsledky grantového programu budú zverejnené od 26. októbra 2017 na webstránke www.nadaciaorange.sk.

Všetky potrebné informácie o grantovom programe e-Školy pre budúcnosť nájdete na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange.

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi