Najkrajšie parky a záhrady sa spájajú s Nitrou

V celoslovenskej súťaži realizovaných parkov a záhrad dominujú absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

V kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architectsV kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architects

V súťaží o najkrajšie parky a záhrady roku 2017, ktorú vyhlásila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu dominujú práce ľudí, spojených s Nitrou. Väčšina autorov nominovaných realizácií študovala práve na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitrianski absolventi dominujú na popredných miestach v súťaži už pravidelne. Ako to nakoniec dopadne tento rok a či si ceny odnesú práve oni, to sa dozvieme už 14. februára 2018 na konferencii Záhradnícke fórum, ktoré sa bude konať v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Na podujatí, ktoré organizuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, sa podieľa aj Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Určené je záhradným architektom, realizátorom, záhradníckym firmám, ale aj pracovníkom mestských úradov, útvarov správy zelene, orgánov ochrany životného prostredia, ochrany prírody a pamiatkových úradov, pedagogickým a výskumným pracovníkom a študentom.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch