Najkrajšie parky a záhrady sa spájajú s Nitrou

V celoslovenskej súťaži realizovaných parkov a záhrad dominujú absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

V kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architects

V súťaží o najkrajšie parky a záhrady roku 2017, ktorú vyhlásila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu dominujú práce ľudí, spojených s Nitrou. Väčšina autorov nominovaných realizácií študovala práve na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitrianski absolventi dominujú na popredných miestach v súťaži už pravidelne. Ako to nakoniec dopadne tento rok a či si ceny odnesú práve oni, to sa dozvieme už 14. februára 2018 na konferencii Záhradnícke fórum, ktoré sa bude konať v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Na podujatí, ktoré organizuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, sa podieľa aj Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Určené je záhradným architektom, realizátorom, záhradníckym firmám, ale aj pracovníkom mestských úradov, útvarov správy zelene, orgánov ochrany životného prostredia, ochrany prírody a pamiatkových úradov, pedagogickým a výskumným pracovníkom a študentom.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.