Najkrajšie parky a záhrady sa spájajú s Nitrou

V celoslovenskej súťaži realizovaných parkov a záhrad dominujú absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

V kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architects

V súťaží o najkrajšie parky a záhrady roku 2017, ktorú vyhlásila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu dominujú práce ľudí, spojených s Nitrou. Väčšina autorov nominovaných realizácií študovala práve na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitrianski absolventi dominujú na popredných miestach v súťaži už pravidelne. Ako to nakoniec dopadne tento rok a či si ceny odnesú práve oni, to sa dozvieme už 14. februára 2018 na konferencii Záhradnícke fórum, ktoré sa bude konať v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Na podujatí, ktoré organizuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, sa podieľa aj Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Určené je záhradným architektom, realizátorom, záhradníckym firmám, ale aj pracovníkom mestských úradov, útvarov správy zelene, orgánov ochrany životného prostredia, ochrany prírody a pamiatkových úradov, pedagogickým a výskumným pracovníkom a študentom.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“