Najkrajšie parky a záhrady sa spájajú s Nitrou

V celoslovenskej súťaži realizovaných parkov a záhrad dominujú absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

V kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architects

V súťaží o najkrajšie parky a záhrady roku 2017, ktorú vyhlásila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu dominujú práce ľudí, spojených s Nitrou. Väčšina autorov nominovaných realizácií študovala práve na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitrianski absolventi dominujú na popredných miestach v súťaži už pravidelne. Ako to nakoniec dopadne tento rok a či si ceny odnesú práve oni, to sa dozvieme už 14. februára 2018 na konferencii Záhradnícke fórum, ktoré sa bude konať v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Na podujatí, ktoré organizuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, sa podieľa aj Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Určené je záhradným architektom, realizátorom, záhradníckym firmám, ale aj pracovníkom mestských úradov, útvarov správy zelene, orgánov ochrany životného prostredia, ochrany prírody a pamiatkových úradov, pedagogickým a výskumným pracovníkom a študentom.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.