Najkrajšie parky a záhrady sa spájajú s Nitrou

V celoslovenskej súťaži realizovaných parkov a záhrad dominujú absolventi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU.

V kategórii Park roka 2017 je nominované aj Detské ihrisko Slávia v Trnave. Autori projektu: Peter Pasečný, Pavel Šuško, Juraj Mišák. Foto: 2ka, s.r.o. - landscape architects

V súťaží o najkrajšie parky a záhrady roku 2017, ktorú vyhlásila Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu dominujú práce ľudí, spojených s Nitrou. Väčšina autorov nominovaných realizácií študovala práve na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitrianski absolventi dominujú na popredných miestach v súťaži už pravidelne. Ako to nakoniec dopadne tento rok a či si ceny odnesú práve oni, to sa dozvieme už 14. februára 2018 na konferencii Záhradnícke fórum, ktoré sa bude konať v Parku kultúry a oddychu v Nitre.

Na podujatí, ktoré organizuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, sa podieľa aj Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Určené je záhradným architektom, realizátorom, záhradníckym firmám, ale aj pracovníkom mestských úradov, útvarov správy zelene, orgánov ochrany životného prostredia, ochrany prírody a pamiatkových úradov, pedagogickým a výskumným pracovníkom a študentom.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.