Príbeh tradičného družstva - príbeh Márie Fabianovej

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 2. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme druhým príbehom člena, pani Márie Fabianovej z Odorína

Stále kráčaj dopredu...

Rada by som sa podelila s mojimi začiatkami a postrehmi v NAŠOM FINANČNOM DRUŽSTVE. Som členkou družstva od roku 2009. Mám 70 rokov. Je známe, že sedemdesiatka je stredný vek. Takže myseľ nám skôr narodeným ešte slúži v tomto veku. Myslím si, že každý člen družstva by si mal určiť cieľ, ktorý chce dosiahnuť. Niekto chce toho viac a chce byť aj viditeľný, o čom značia jeho výsledky dosiahnuté v družstve. Niekto zase menej, ale tiež nechce zaostávať, každý v rámci svojich možností. Preto aj málo je niekedy viac. V družstve treba vidieť aj toho prvého aj posledného, čo značí pomôcť si navzájom. Keď družstvo dosahuje dobré výsledky sme všetci spokojní a tešíme sa. Je potrebné, aby sme boli mi družstevníci dôslední, aby naše družstvo prosperovalo, aby sme boli viditeľní v našich projektoch, ktoré sme si vytýčili. Plnením úloh nášho družstva a budovaním pasívnych príjmov, vytvárame každému členovi jeho životný štandard.

Členkou NÁŠHO FINANČNÉHO DRUŽSTVA som sa stala vďaka mojej dcére Zuzke Lukáčovej a som jej za to vďačná. Patrí jej moje veľké Ďakujem. Viem koľko toho chcem dosiahnuť a preto aj v tomto veku mám svoje ciele. Dosiahnuť čo najväčšiu produktivitu pre naše družstvo. A to tým, že pravidelne nakupujem v našej Tržnici NFD, platím svoje účty cez CreditPay a tiež chcem využiť platby za tovar cez našu mobilnú aplikáciu BonoPay. Prečo to vlastne robím? Robím to preto, že nemyslím len na seba, ale aj na budúcnosť svojej rodiny. A to je mojou hnacou silou napredovať.

V závere milí družstevníci pracujme spoločne tak, aby v našom úsilí ktoré teraz vydávame, mohli pokračovať naši ďalší členovia, či už rodina alebo iní známi. Majme stále úsmev na tvári a nech sa nám v nasledujúcich rokoch dobre zadarí.

Mária Fabianová

Prvý príbeh člena, pani Márie Kurucovej z Košíc si môžete prečítať TU.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.