Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme ôsmym príbehom člena, pána Mojmíra Begána zo Spišskej Novej Vsi

Prečo som v Našom finančnom družstve!

Pracujem ako hlavný projektant v projektovom družstve. Dá sa povedať, že patrím k ľuďom, ktorí tvoria naše prostredie. Táto práca ma napĺňa už od vysokej školy. Navrhovať budovy je môj život, moja práca a môj koníček.

Prvýkrát som počul o Našom finančnom družstve asi pred 9 rokmi, keď ma oslovil kamarát, či by som chcel doň vstúpiť. V tom čase ešte družstvo nemalo toľko aktivít ako teraz. Myšlienka pasívneho príjmu ma hneď zaujala. Absolvoval som niekoľko seminárov, kde sa hovorilo o tom, čo je potrebné urobiť, aby som si vybudoval svoj pasívny príjem. A bolo to z roka na rok zaujímavejšie. Družstvo sa rozrástlo do dnešnej podoby. Za tie roky, čo som členom NFD som spoznal množstvo úžasných ľudí zo Slovenska, z Česka i z Poľska. A jeden z nich trošku vyčnieva. Je to Martin Cigánek, ktorý nielenže prišiel s touto myšlienkou, ale ju aj zrealizoval. Myšlienku pasívneho príjmu pre všetkých ľudí, ktorí budú o to stáť.

Založiť firmu je prvý krok. Postarať sa o jej rozvoj je krok druhý a nie je o nič ľahší. Viem o čom hovorím, lebo som to absolvoval s väčšími alebo menšími úspechmi. V družstevníctve pôsobím 27 rokov. Dnešné podnikateľské a spoločenské prostredie je deformované mnohými nezmyselnými zákonmi, obmedzeniami, a samotnými ľuďmi, ich závisťou, ktorá sa niekedy mení až na nenávisť. Presadiť sa na trhu so službami a tovarmi nie je vôbec jednoduché. Nájsť zodpovedných a čestných partnerov tiež nie. Životaschopnosť Nášho finančného družstva ale dokazuje, že podnikať sa dá aj v takýchto podmienkach a čestných a zodpovedných ľudí je viac ako tých druhých. A to je to, čo dáva nášmu družstvu perspektívu do budúcnosti a prečo som stále v družstve.

Mojmír Begán

Ďalší príbeh člena, príbeh Zuzany Lukáčovej si môžete prečítať TU.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.