Naše finančné družstvo - príbeh Mojmíra Begána

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 8. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme ôsmym príbehom člena, pána Mojmíra Begána zo Spišskej Novej Vsi

Prečo som v Našom finančnom družstve!

Pracujem ako hlavný projektant v projektovom družstve. Dá sa povedať, že patrím k ľuďom, ktorí tvoria naše prostredie. Táto práca ma napĺňa už od vysokej školy. Navrhovať budovy je môj život, moja práca a môj koníček.

Prvýkrát som počul o Našom finančnom družstve asi pred 9 rokmi, keď ma oslovil kamarát, či by som chcel doň vstúpiť. V tom čase ešte družstvo nemalo toľko aktivít ako teraz. Myšlienka pasívneho príjmu ma hneď zaujala. Absolvoval som niekoľko seminárov, kde sa hovorilo o tom, čo je potrebné urobiť, aby som si vybudoval svoj pasívny príjem. A bolo to z roka na rok zaujímavejšie. Družstvo sa rozrástlo do dnešnej podoby. Za tie roky, čo som členom NFD som spoznal množstvo úžasných ľudí zo Slovenska, z Česka i z Poľska. A jeden z nich trošku vyčnieva. Je to Martin Cigánek, ktorý nielenže prišiel s touto myšlienkou, ale ju aj zrealizoval. Myšlienku pasívneho príjmu pre všetkých ľudí, ktorí budú o to stáť.

Založiť firmu je prvý krok. Postarať sa o jej rozvoj je krok druhý a nie je o nič ľahší. Viem o čom hovorím, lebo som to absolvoval s väčšími alebo menšími úspechmi. V družstevníctve pôsobím 27 rokov. Dnešné podnikateľské a spoločenské prostredie je deformované mnohými nezmyselnými zákonmi, obmedzeniami, a samotnými ľuďmi, ich závisťou, ktorá sa niekedy mení až na nenávisť. Presadiť sa na trhu so službami a tovarmi nie je vôbec jednoduché. Nájsť zodpovedných a čestných partnerov tiež nie. Životaschopnosť Nášho finančného družstva ale dokazuje, že podnikať sa dá aj v takýchto podmienkach a čestných a zodpovedných ľudí je viac ako tých druhých. A to je to, čo dáva nášmu družstvu perspektívu do budúcnosti a prečo som stále v družstve.

Mojmír Begán

Ďalší príbeh člena, príbeh Zuzany Lukáčovej si môžete prečítať TU.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.