Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?

Budete prekvapení.

Priemerná mzda na Slovensku sa podľa informácií Štatistického úradu v roku 2018 približuje k sume tisíc eur. Premeňme si však peniaze na minúty. Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, koľko musíme odpracovať na obedové menu v reštaurácii, chutnú šálku kávy či nový televízor?

Hrubá mzda 1 000 eur predstavuje čistú mzdu asi 760 eur. Jedno euro napríklad na spomínanú kávu tak zarobíme za niečo vyše 10 minút. Toto číslo možno vyzerá zanedbateľne, ale jeho vhodným použitím môžete získať vytúžené veci či zážitky. A čo napríklad taký obyčajný rožok? Kúpime ho za menej ako desať centov, čiže niečo vyše minúty práce za priemernú mzdu. Lístok na MHD bude stáť asi 10 minút pracovného nasadenia, rovnako ako liter mlieka či chlieb.

Nenápadné míňanie

Aj vy sa niekedy zamýšľate nad tým, kam miznú vaše peniaze? Často sú na vine malé „nevinné“ položky. Časopis či dobre orosené pivo nás stojí okolo 20 minút práce, pohár vína niečo medzi pol- a trištvrtehodinou. Lístok na MHD bude stáť asi 10 minút pracovného nasadenia, rovnako ako liter mlieka či chlieb. A čo napríklad taký obyčajný rožok? Kúpime ho za menej ako desať centov, čiže niečo vyše minúty práce za priemernú mzdu. Obedové menu je trochu väčšia položka – neraz zaň zaplatíme asi hodinou práce a vynaložíme naň teda dlhší pracovný čas, než je trvanie samotnej obedovej prestávky.

Nový televízor alebo dovolenka?

Naoko sa zdajú tieto časy a sumy malé, často sa však nazbierajú a zrazu zistíte, že denne pracujete 2-3 hodiny len na maličkosti. Pritom sa stačí zrieknuť jednej drobnosti denne a môžete mať napríklad nový televízor, prestavbu kuchyne či príjemnú rodinnú dovolenku. A to hneď. Umožňuje to Raiffeisen banka s jednoduchou pôžičkou až do výšky 2 000 eur . Pri tejto sume ju môžete získať za 1 euro denne, čo je približne 12 minút vašej práce. Zaťaží vašu peňaženku menej ako šálka kávy a umožní vám okamžite získať veci, po ktorých túžite.

Zistite viac o pôžičke 2 000 eur za 1 euro denne.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.