Jarovce ponúkajú nové bývanie, kultúru i charakter

Mestská štvrť Jarovce ožíva! Novým impulzom je spoločensko-rezidenčný projekt s jedinečným rázom a premostením dvoch ér.

Projekt so zmyslom

Dve sýpky sú v kontexte súčasných developerských trendov pozoruhodným príkladom, ako citlivo prepojiť umelecký, historický a obchodný aspekt do plnohodnotného celku. V našich končinách sa často nevidí, aby nová štvrť mala vlastný rukopis a filozofiu.

Iste, výstavba v extraviláne nie je ničím výnimočným. Ale citlivá revitalizácia brownfieldu na strategickom mieste je voľba, na ktorú je potrebný charakter. Dve sýpky budú rozpoznateľné už na prvý pohľad a ponúknu mestské prostredie tam, kde by ho nik nečakal. Pre podčiarknutie historického kontextu bude fasády zdobiť 7-tisíc m2 tehál. Netypické riešenie nájdete aj v interiéri. Namiesto tradičných rozmerov mestských bytov čaká budúcich majiteľov netypická voľnosť. Dvojizbový byt s plochou 81 m2 či 4-izbový mezonet s veľkorysými 200 m2 sú naozaj lákavé parametre.

Duch minulosti s komfortom súčasnosti

Veľkometrážne byty v Jarovciach majú ambíciu osloviť všetkých, ktorí od bývania očakávajú viac. Projekt sa prihovára ľuďom, čo si potrpia aj na esenciu samotného miesta.

Pôvodná stavba obilnej sýpky pozostávajúcej z dvoch prepojených budov a budova koniarne z päťdesiatych rokov dostanú príležitosť na dôstojný druhý život. Medzi obnovenými objektmi vyrastie sympatické námestie s fontánou, útulné uličky a dva štýlovo komplementárne nízkopodlažné obytné domy s vlastnou občianskou vybavenosťou, kde by nemali chýbať pekáreň, kaviareň, reštaurácia či lekáreň.

V budove sýpky vznikne originálny nebytový priestor s vlastnou záhradou s exkluzívnymi drevinami, ktorý sa bude využívať na komunitné i kultúrne akcie.

Kúsok Londýna v Bratislave

Dve sýpky v číslach, to je 47 bytov pre zachovanie príjemnej komornej atmosféry a štedré dispozičné riešenie, z ktorého si vyberú väčšie rodiny, páry aj jednotlivci. Samozrejmou súčasťou bývania budú v závislosti od ponuky tiež predzáhradky, terasy a lodžie.

Autori hovoria o „bývaní londýnskeho typu“, čím odkazujú na dizajn budov, ale aj celkové komunitné ladenie projektu. Areálu dominuje zeleň, všetkých 199 parkovacích miest pre obyvateľov i návštevníkov nájdete v podzemí. Naviac, Jarovce sú vo výbornom dopravnom spojení s centrom Bratislavy s výhodami voľnočasových aktivít. K obľúbenej hrádzi je to len na skok. Život na tomto mieste vám pripomenie, že sa niet kam ponáhľať a že je v poriadku zastaviť sa a vychutnať si každý moment.

Hlavnýmarchitektom projektu je Ing. arch. Martin Paško, známy projektmi ako Design factory či Refinery Gallery a financujúcim partnerom je spoločnosť Dynastion.

Pozrite si www.dvesypky.sk .

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.