Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Zabavte sa s deťmi. HELSKE vás odmení zdravou omietkou

Vyrobte so svojimi deťmi počas prázdnin kŕmidlo a získajte zdravé prostredie pre celú triedu.

Materiál a realizačné práce môže získať pre „svoju“ triedu ktokoľvek, kto vyrobí a odfotí kŕmidlo pre vtáčiky. SpoločnosťHELSKE odmení 10 najlepších.

Priblížiť deťom nevyhnutnosť ochrany prírody a tiež ich podnietiť k tvorivosti a k využívaniu druhotných surovín – to je zámerom projektu NanO Objavy, ktorý vyhlásila a realizuje spoločnosť HELSKE. Pomôže tak vytvoriť zdravé a bezpečné prostredie pre stovky detí na Slovensku. Pre zriaďovateľov škôl táto pomoc znamená výraznú úsporu nákladov na vykurovanie.

Načítavám video...

“Inovácie – Ľudia – Príroda sú tri základné hodnoty Helske, ktoré tvoria aj základ tejto súťaže. V každom našom produkte sa spájajú inovácie a moderná veda s prírodou. Radi by sme pre tieto hodnoty nadchli aj deti, povedal Clayton Stone, šéf inovácií Helske.

Nízky obsah VOC a najvyšší rating A+

Interiérová omietka Nano Coat Home od spoločnosti HELSKE je vyrábaná ekologickými technológiami. Po jej použití bol nameraný veľmi nízky obsah VOC (volatile organic compounds, v preklade: prchavé organické zlúčeniny). To znamená, že omietka je vhodným materiálom aj do priestorov, kde sa očakáva zdržiavanie osôb so zvýšenou citlivosťou – deti, starší ľudia, či osoby s alergiami, ale aj do priestorov, v ktorých trávime veľa času – napríklad spálňa, detská izba, učebne v školách a škôlkach, kancelárie a podobne.

Vďaka nízkej hodnote VOC v kombinácii s jej ostatnými vlastnosťami je omietka Nano Coat Home schopná tiež predchádzať vzniku Syndrómu chorých budov, známemu ako SBS – Sick Building Syndrome.

Načítavám video...

Vysoká paropriepustnosť = žiadny výskyt plesní

Nano technológie použité pri výrobe Nano Coat Home zabezpečujú navyše paropriepustnosť omietky. V interiéri, kde sa využíva je preto eliminovaný výskyt plesní a kondenzácie.

Mimoriadne dobré výsledky sú po použití omietky dosahované pri odstraňovaní tepelných mostov. Vďaka kombinácii jej vlastností – teda zvyšovaniu povrchovej teploty stien a vďaka paropriepustnosti je omietka Nano Coat Home schopná odstrániť dopady tepelných mostov ako je tvorba plesní, húb, zmeny farebnosti objavujúce sa hlavne v rohoch miestností, na okenných špaletách a podobne.

Omietka Nano Coat Home od HELSKE môže ušetriť až do 30% energie na vykurovanie

Nano Coat Home v sebe spája aj vlastnosti termoizolačnej omietky pre interiér, ktorá vytvára na stene aktívnu vrstvu. Vďaka nej sa teplo v miestnosti kumuluje rýchlejšie a doba vykurovania sa výrazne skracuje. Omietka nefunguje len na princípe tradičného tepelného izolantu, ale aj na princípe reflexnej vrstvy, ktorá dokáže teplo „odraziť“ späť do miestnosti. S ohľadom na podmienky, v ktorých je aplikovaná, môže Nano Coat Home ušetriť až do 30% energie na vykurovanie, resp. ochladzovanie miestnosti.

Načítavám video...

Základné certifikované hodnoty omietky Nano Coat Home spoločnosti HELSKE:

VOC: najvyšší rating A+

Paropriepustnosť - Ekvivalentná difúzna hrúbka: sd = 0,144 m

Tepelná vodivosť: λ​ = 0,0396 W / mK

Tepelná reflexivita – Emisivita: ε = 0,83

Načítavám video...

Omietku Nano Coat Home vyrába divízia HELSKE ENERGY SAVE vo svojom výrobnom závode v Levoči, ktorý patrí do skupiny HELSKE.

Viac informácií získate na stránkach: www.helskeenergysave.com

Viac informácií o projekte NanO Objavy získate na stránkach: www.nanoobjavy.sk

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.