Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Nový režim Poštovej banky na pobočkách Slovenskej pošty

Koronavírus priniesol viacero obmedzení. Zaviedli ich aj banky. Budú tak schopné plnohodnotne poskytovať svoje služby?

Podobné otázniky prinieslo aj skrátenie pracovnej doby pobočiek Poštovej banky. Tie sú až do odvolania otvorené iba 4 hodiny denne a týka sa to aj PFS pracovísk, ktoré má banka na poštách. Tí, ktorí sú zvyknutí vybavovať všetky finančné transakcie práve na pošte, tak zostali v neistote.Banka ich však ubezpečuje, že bežné finančné operácie vybavia naďalej aj na miestach Slovenskej pošty. Na všetkých poštových priehradkách je možné realizovať vklady alebo výbery. Z dôvodu mimoriadnych opatrení Slovenskej pošty je dočasne obmedzené iba otváranie nových účtov a podávanie žiadostí o vybavenie úveru.

Avšak aj tieto úkony vybavíte na špecializovaných pracoviskách Poštovej banky – PFS na 131 poštách. „Tu si klienti i naďalej vybavia všetky štandardné finančné úkony tak ako doteraz. Pracovníci banky klientom aj v týchto dňoch poskytujú profesionálne poradenstvo a takmer komplexnú produktovú ponuku. Jediným obmedzením sú teda upravené otváracie hodiny, ktoré sa prispôsobujú začiatku otvorenia danej pošty,“ upresňuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková.

Odporúčania banky

Vzhľadom na aktuálnu situáciu však banka vyzýva klientov, aby minimalizovali osobný kontakt a svoje podnety či neodkladné finančné úkony realizovali radšej mailom, cez Infolinku, Mobilnú aplikáciu alebo Internetbanking. Ak je nevyhnutné navštíviť pobočku, PFS pracovisko na pošte, dbajte, prosím, na zdravie seba aj našich pracovníkov, do pobočky vstupujte iba s rúškom, ktoré majú aj naši zamestnanci a dodržujte diskrétnu zónu 1 meter,“ dodáva hovorkyňa Poštovej banky.

Na Infolinke už dnes vybavíte napríklad zmenu kontaktných údajov pre Internet banking, novú kartu k účtu, môžete si zadať aj prevodný príkaz alebo trvalý príkaz. Kompletný zoznam služieb nájdete tu.

Keďže používanie hotovosti je z hľadiska šírenia ochorenia rizikovejšie, najlepšie je platiť bezkontaktne kartou, mobilom alebo hodinkami. Ak si potrebujete vybrať hotovosť, použite radšej bankomat.„Neodporúčame však vyberať veľké objemy hotovosti a následne ich skladovať doma. Z hľadiska bezpečnosti je lepšie nechať si peniaze na bežnom účte alebo sporiacom produkte. Výber hotovosti však banka nijako neobmedzuje a obmedzovať nebude. Bankomaty sú ňou dostatočne zásobené a preto sa nikto nemusí báť, že sa k nej nedostane, ak ju bude potrebovať,“ dodáva L. Žáčková.

Všetky potrebné informácie a prípadné obmedzenia, ktoré by sa vás mohli týkať v súvislosti s mimoriadnym stavom, nájdete aj na https://6500.sk/spolutozvladneme . Pravidelne ich pre vás aktualizujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním