Nedeľa, 12. júl, 2020 | Meniny má NinaKrížovkyKrížovky

Stačí jeden POS terminál a váš biznis bude bezpečnejší

Koronavírus zmenil svet podnikania takmer okamžite a presunul ho do online prostredia. Kľúčovou sa stala bezhotovostná platba.

Už viac ako mesiac je zatvorená väčšina maloobchodných prevádzok. Kto mohol, preorientoval svoj biznis do online prostredia a na predaj formou donášky alebo úplne zmenil svoju podnikateľskú činnosť. Kľúčovou sa tiež stala bezhotovostná platba.
Je známe, že vírus sa prenáša aj dotykom, a tak sa jedným z bezpečnostných opatrení stal prechod na bezhotovostné platby. Mnoho prevádzok či kuriérov v súčasnosti ani neumožňuje platbu v hotovosti a zákazníci tento stav vítajú.
Sami majú totiž tendenciu preferovať obchodníkov, u ktorých môžu platiť kartou alebo mobilom a vyhnúť sa kontaktu rúk.

V prospech bezhotovostnej platby hrá aj nový limit, pri ktorom nie je nutné zadávať PIN.
Vláda schválila jeho zvýšenie z doterajších 20 € na 50 €. ČSOB uvádza zavedenie tohto opatrenia na kartách i termináloch do 14 dní od účinnosti zákona, čiže už od 23. apríla 2020.
Prítomnosť platobného terminálu tak aktuálne predstavuje pre podnikateľa jeden zo spôsobov, ako prilákať zákazníkov a udržať svoj biznis nad vodou. Ak terminál nevlastníte, ČSOB prináša riešenie v podobe jeho krátkodobého prenájmu.

Banka chce takto podnikateľom podať pomocnú ruku a poskytnúť im možnosť prispôsobiť sa aktuálnym zvýšeným požiadavkám na bezpečnosť pri platení.

Ktorý terminál je vhodný pre vás?

Ak momentálne a dočasne fungujete formou donášky, využijete Wi-Fi mPOS terminál s Wi-Fi routerom a dokovacou stanicou. Jeho krátkodobý prenájom je úplne bez poplatkov.
Ďalšou možnosťou je výhodný GPRS mobilný
POS terminál , do ktorého obsluhy vás v ČSOB ochotne a bezplatne zaškolia.

Za inštaláciu a prvých 30 dní prenájmu zaplatíte iba jednorazový poplatok 60 € a následne za každý deň 2 € . Výška provízie z každej transakcie je pri oboch termináloch 1,2 %. Súčasťou balenia sú aj SIM karty.

Navyše, ak v ČSOB nemáte podnikateľský účet, spolu s POS alebo mPOS terminálom môžete získať podnikateľské konto bez poplatku za vedenie počas obdobia trvania prenájmu terminálov. Výhodou terminálov je pripisovanie prostriedkov na váš účet už nasledovný pracovný deň. Ak si nie ste istí, ktorý terminál by vám poslúžil lepšie, v ČSOB vám ochotne poradia a nastavia podmienky ideálne pre váš typ biznisu.

Šikovné online platby pre váš e-shop

V prípade, že váš typ biznisu umožňuje podnikať online, e-shop vám taktiež môže pomôcť zvládnuť krízu. Jednoduché a prehľadné platenie je jeho dôležitou súčasťou. Aj v tomto prípade sa môžete obrátiť na ČSOB, ktorá podnikateľom ponúka možnosť získať platobnú bránu WebPay až na 4 mesiace bez poplatku. Ide o modernú platobnú bránu, ktorú je možné ľahko implementovať do e-shopu prostredníctvom pluginov k viacerým platformám, a ktorej súčasťou sú funkcionality ako Google Pay či Masterpass. Jediné, čo prvé 4 mesiace zaplatíte sú provízie podľa zmluvne dohodnutých podmienok.
Ku službe WebPay máte taktiež možnosť získať vedenie Podnikateľského konta na 12 mesiacov bez poplatku, ak nie ste klientom banky.

Elektronické bankovníctvo je riešením tejto doby

Prostredníctvom nového internet bankingu Moja ČSOB či ČSOB SmartBanking vybavíte mnohé bankové úkony z pohodlia domova, a ak predsa len potrebujete vložiť hotovosť, môžete využiť bezplatný vklad cez vkladomaty, ktoré sú dostupné 24 hodín 7 dní v týždni.Využívajte možnosti, ktorými môžete chrániť seba aj ostatných. Nie je to náročné, práve naopak.

Viac o mobilných termináloch a podmienkach na ich prenájom nájdete tu: https://www.csob.sk/podnikatelia-firmy/platobne-terminaly#porovnanie.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?

Profesionálna baristka prezradila, čo sa skrýva v šálkach kávy Deli by Shell.

Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku

Opäť môžeme vyraziť na Malorku. Pomôžeme vám pripraviť sa a naplánovať cestu.

Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie

Nadácia PARTNERS ocenila tých najlepších účastníkov Finančnej olympiády