SME

Franšízant novej reštaurácie McDonald’s na Nivách

Po dlhej ceste autobusom môžete zahnať svoj hlad v Mekáči.

Výťah priamo do reštaurácie, veľa priestoru pre zákazníkov a jediný McDrive v centre hlavného mesta. To je reštaurácia McDonald’s v novootvorenom centre Nivy, ktorú prevádzkuje franšízant Andrej Barčák. Tesne pred otvorením nervózny nebol, tvrdil, že nič nepodcenili a pripravovali sa od marca. Aký bude nový bratislavský Mekáč a kto je človek, ktorý za ním stojí?

Budúcnosť vidí v službách, preto sa pred dvoma rokmi pustil Andrej Barčák do ročného tréningu a po jeho úspešnom ukončení prevzal v novembri 2020 reštauráciu v bratislavskom Auparku. Začínala sa druhá vlna pandémie koronavírusu Covid 19, ale Andrej Barčák a jeho tím nepokojné obdobie ustáli dobre: „V tom období sa ukázala sila značky McDonald’s. Nemuseli sme prepustiť ani jedného zamestnanca a vďaka možnostiam predaja cez McDrive, donáške a jedlu so sebou sme fungovali relatívne stabilne,” spomína Barčák.

Andrej Barčák Andrej Barčák

Jediný McDrive v centre je na Nivách
Po niekoľkých mesiacoch od úspešného prevzatia reštaurácie v Auparku dostal ponuku stať sa prevádzkovateľom ďalšej reštaurácie v novootvorenom nákupnom centre Nivy spojenom s autobusovou stanicou. „Aktuálne je to reštaurácia McDonald’s, ktorá sa radí k tým, čo majú najväčšiu kapacitu v Bratislave. A je plne prispôsobená tomu, že je súčasťou autobusovej stanice,“ hovorí Andrej Barčák, kým prechádzame interiérom inšpirovaným americkým dinerom 50. Rokov. Prezradil tiež, že jednozložkové objednávky ako napríklad káva alebo zmrzlina, majú v poradí prednosť, takže kúpiť si občerstvenie pred odjazdom autobusu nezaberie doslova viac ako niekoľko minút. Okrem toho je reštaurácia McDonald’s v Nivách vybavená McDriveom - jediným v centre Bratislavy.

Majú 65 členný tím a stále naberajú
Postarať sa o zákazníkov v reštaurácii, o McDrive a prípravu jedla na take away, či pre donášku si vyžaduje početný, ale aj skúsený tím. Obzvlášť pre mimoriadnu polohu reštaurácie - v nákupnom centre napojenom na autobusovú stanicu, kde v špičke očakávajú nápor aj 20-tisíc ľudí denne.
„Do reštaurácie na Nivách sme nabrali veľa nových kolegov. Hľadali a vyberali sme ich od marca, čo mala na starosti moja vedúca reštaurácie z Auparku. Tam som mal šťastie na skvelý tím, preto sme sa rozhodli vystavať na jeho základoch aj tím Nív,” vysvetľuje Barčák. Mnohí zamestnanci reštaurácie v Auparku dostali vďaka povýšeniu možnosť stať sa manažérmi v Mekáči na Nivách.
Aby sa podarilo od otvorenia zabezpečiť bezproblémovú prevádzku, ďalších zamestnancov McDonald’s dočasne doplnil z iných bratislavských reštaurácií. Nováčikovia sa tak budú učiť od skúsených kolegov, kým sa nezabehnú a nezískajú v práci dostatočné sebavedomie.

Živá Bratislava s chuťou na Mekáč
Andrej Barčák sa do Bratislavy prisťahoval z Česka , kde sa kedysi aj začal pripravovať na rolu franšízanta McDonald’s. Na Slovensko si zvykol a hovorí, že sa tu cíti ako na dovolenke. „V porovnaní s Prahou je tu krajšie a teplejšie počasie. A tiež som si všimol, že Slováci a najmä Bratislavčania sú veľmi spoločenskí a radi trávia čas večer vonku. Je pekné vidieť, že v centre Bratislavy sú na rozdiel od Prahy miestni a nielen turisti,” uvažuje Barčák.
Rozdiel vidí aj vo vzťahu Slovákov a Čechov k samotnej značke. Kým v Česku je podľa neho vnímaná viac ako fast food, na Slovensku sa stala priestorom na stretnutia skupín priateľov alebo rodín.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ľuboš Fellner otvorene
  2. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Zvýhodnený vstup len do 15.9.
  3. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny
  4. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu
  5. Ako prežije váš biznis? Rozhodnú tieto 3 kroky
  6. Hodnotenie profesionála: Maldivské rezorty do hodiny od letiska
  7. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom
  8. Rozvrh hodín s kalendárom prázdnin v denníkoch SME a Korzár
  1. Ľuboš Fellner otvorene
  2. HEINEKEN Slovensko: 30 rokov vášne pre pivo
  3. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu
  4. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny
  5. Ich slnkom je mesiac, kvitnú v noci
  6. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Zvýhodnený vstup len do 15.9.
  7. Slováci dodali tablety do Volkswagenu i do policajných áut
  8. Nie je to len ihrisko: V K Parku deti opäť nájdu radosť z pohybu
  1. BUBO zverejnilo všetky termíny - exotika za polovicu 17 163
  2. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 7 200
  3. Na toto by ste sa mali vo svojej obľúbenej krčme opýtať 6 365
  4. Prvý mobil ako skúška dôvery medzi rodičom a dieťaťom 4 808
  5. Tichá epidémia bolesti chrbta: Dostupná pomoc pre tisíce ľudí 4 460
  6. Na začiatku ledva naškrabali 700 eur, dnes majú miliónové tržby 3 936
  7. Z čašníkov majiteľmi top hotelov: Stavili na lokálnosť a luxus 3 454
  8. Dvanásť tipov, kam cestovať cez jesenné prázdniny 3 094
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

O svojej investícii a o cestách od pólu k pólu


INZERCIA 12 h

Slovenskí konzumenti vedia o pive viac ako zahraniční, pivu rozumejú a vedia ho aj oceniť


23 h

19 804 termínov, 508 zájazdov, všetky krajiny sveta, zľavy až 55%.


INZERCIA 12. sep

Využite Early-Bird zľavu -30%.


INZERCIA 12. sep
SkryťZatvoriť reklamu