SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Franšízant novej reštaurácie McDonald’s na Nivách

Po dlhej ceste autobusom môžete zahnať svoj hlad v Mekáči.

Výťah priamo do reštaurácie, veľa priestoru pre zákazníkov a jediný McDrive v centre hlavného mesta. To je reštaurácia McDonald’s v novootvorenom centre Nivy, ktorú prevádzkuje franšízant Andrej Barčák. Tesne pred otvorením nervózny nebol, tvrdil, že nič nepodcenili a pripravovali sa od marca. Aký bude nový bratislavský Mekáč a kto je človek, ktorý za ním stojí?

Budúcnosť vidí v službách, preto sa pred dvoma rokmi pustil Andrej Barčák do ročného tréningu a po jeho úspešnom ukončení prevzal v novembri 2020 reštauráciu v bratislavskom Auparku. Začínala sa druhá vlna pandémie koronavírusu Covid 19, ale Andrej Barčák a jeho tím nepokojné obdobie ustáli dobre: „V tom období sa ukázala sila značky McDonald’s. Nemuseli sme prepustiť ani jedného zamestnanca a vďaka možnostiam predaja cez McDrive, donáške a jedlu so sebou sme fungovali relatívne stabilne,” spomína Barčák.

Andrej Barčák Andrej Barčák

Jediný McDrive v centre je na Nivách
Po niekoľkých mesiacoch od úspešného prevzatia reštaurácie v Auparku dostal ponuku stať sa prevádzkovateľom ďalšej reštaurácie v novootvorenom nákupnom centre Nivy spojenom s autobusovou stanicou. „Aktuálne je to reštaurácia McDonald’s, ktorá sa radí k tým, čo majú najväčšiu kapacitu v Bratislave. A je plne prispôsobená tomu, že je súčasťou autobusovej stanice,“ hovorí Andrej Barčák, kým prechádzame interiérom inšpirovaným americkým dinerom 50. Rokov. Prezradil tiež, že jednozložkové objednávky ako napríklad káva alebo zmrzlina, majú v poradí prednosť, takže kúpiť si občerstvenie pred odjazdom autobusu nezaberie doslova viac ako niekoľko minút. Okrem toho je reštaurácia McDonald’s v Nivách vybavená McDriveom - jediným v centre Bratislavy.

Majú 65 členný tím a stále naberajú
Postarať sa o zákazníkov v reštaurácii, o McDrive a prípravu jedla na take away, či pre donášku si vyžaduje početný, ale aj skúsený tím. Obzvlášť pre mimoriadnu polohu reštaurácie - v nákupnom centre napojenom na autobusovú stanicu, kde v špičke očakávajú nápor aj 20-tisíc ľudí denne.
„Do reštaurácie na Nivách sme nabrali veľa nových kolegov. Hľadali a vyberali sme ich od marca, čo mala na starosti moja vedúca reštaurácie z Auparku. Tam som mal šťastie na skvelý tím, preto sme sa rozhodli vystavať na jeho základoch aj tím Nív,” vysvetľuje Barčák. Mnohí zamestnanci reštaurácie v Auparku dostali vďaka povýšeniu možnosť stať sa manažérmi v Mekáči na Nivách.
Aby sa podarilo od otvorenia zabezpečiť bezproblémovú prevádzku, ďalších zamestnancov McDonald’s dočasne doplnil z iných bratislavských reštaurácií. Nováčikovia sa tak budú učiť od skúsených kolegov, kým sa nezabehnú a nezískajú v práci dostatočné sebavedomie.

Živá Bratislava s chuťou na Mekáč
Andrej Barčák sa do Bratislavy prisťahoval z Česka , kde sa kedysi aj začal pripravovať na rolu franšízanta McDonald’s. Na Slovensko si zvykol a hovorí, že sa tu cíti ako na dovolenke. „V porovnaní s Prahou je tu krajšie a teplejšie počasie. A tiež som si všimol, že Slováci a najmä Bratislavčania sú veľmi spoločenskí a radi trávia čas večer vonku. Je pekné vidieť, že v centre Bratislavy sú na rozdiel od Prahy miestni a nielen turisti,” uvažuje Barčák.
Rozdiel vidí aj vo vzťahu Slovákov a Čechov k samotnej značke. Kým v Česku je podľa neho vnímaná viac ako fast food, na Slovensku sa stala priestorom na stretnutia skupín priateľov alebo rodín.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Ako premeniť 50 € mesačne na desiatky tisíc – VELTY portfóliá
  2. Máte po štyridsiatke? Tieto vyšetrenia netreba odkladať
  3. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  4. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy?
  5. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň?
  6. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci
  7. Pozrite sa na prvú zastávku vytvorenú 3D tlačou
  8. Fakulta managementu UK - možnosť štúdia vo svetových jazykoch
  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Hrady, zámky a zoologické záhrady. 100 tipov na výlety v Česku
  3. Máte po štyridsiatke? Tieto vyšetrenia netreba odkladať
  4. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy?
  5. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň?
  6. V spaľovni vytriedili nevybuchnuté petardy a plynové bomby
  7. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci
  8. Študenti sa učili od najlepších šéfkuchárov na Slovensku
  1. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 24 187
  2. Egypt na maximum: Porovnali sme 4 obľúbené letoviská 11 811
  3. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 11 681
  4. Čo by ste robili, keby ste zo dňa na deň prišli o prácu? 10 761
  5. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci 7 159
  6. Pozrite sa na prvú zastávku vytvorenú 3D tlačou 6 530
  7. V Kardiocentre v Šaci opäť unikátni 4 929
  8. Až 37 % vodičov škodí motoru. Riešenie je prekvapivo ľahké 3 591
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Fasáda napovie, ako sa o dom staráte.


INZERCIA 6 h

Jednoduché testy môžu odhaliť vážne ochorenia včas a ešte pred príznakmi.


INZERCIA 6 h

Podľa Viktórie Ugorovej je praženie kávy remeslo, ktoré neznesie chyby.


INZERCIA 6 h

Magazín Leto v Čechách a na Morave 2025 nájdete v denníkoch SME a Korzár už dnes.


INZERCIA 6 h
SkryťZatvoriť reklamu