Pondelok, 16. máj, 2022 | Meniny má Svetozár

BILLA poslala na hranice Ukrajiny ďalšie kamióny pomoci

Spoločnosti BILLA s veľkým znepokojením sledujeme vojnový konflikt na Ukrajine.

(Zdroj: BILLA)

Spoločnosti BILLA s veľkým znepokojením sledujeme vojnový konflikt na Ukrajine a zároveň odsudzuje porušenie medzinárodného práva zo strany Ruskej federácie a nevyprovokovanú inváziu do suverénneho štátu. BILLA podporuje humanitárnu organizáciu Človek v ohrození a na ukrajinskú hranicu poslala kamióny s humanitárnou pomocou.

Už počas víkendu (26.2.-27.2.2022) BILLA Slovensko veľmi promptne zareagovala na krízovú situáciu na ukrajinských hraniciach. Spolu s viacerými obchodníkmi, ktorých zastrešuje Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO), poslali dovedna 40 ton potravín a hygienického tovaru.

Nakoľko kritická situácia na hraniciach pretrváva, BILLA sa rozhodla nadviazať úzku spoluprácu s medzinárodne uznávanou humanitárnou organizáciou Človek v ohrození, ktorá má postavené stany pomoci na oboch stranách hranice v Ubli, ako aj Vyšnom Nemeckom. "Za posledné 4 dni sa nám podarilo veľmi rýchlo zareagovať na situáciu na slovensko-ukrajinských hraniciach. Človek v ohrození ako zatiaľ jediná slovenská organizácia postavila útočisko pre ľudí, ktorí čakajú na ukrajinskej strane hraničného priechodu Ubľa-Velykyj Bereznyj. Práve na ukrajinskej strane je situácia oveľa horšia, ľudia čakajú v radoch v zime dlhé hodiny. Pomáhať ľuďom na úteku pre vojnou budeme aj naďalej na oboch stranách hranice," upresnila formu pomoci Lenka Kačmárová, manažérka komunikácie a PR.

"Utečenci, z ktorých tvoria ženy s deťmi drvivú väčšinu, tak dostanú z BILLA balenú vodu, teplý čaj, kávu, polievku, čerstvé ovocie, keksíky, detskú výživu, či chlieb s paštétou už pri čakaní v nekonečnom rade ešte na ukrajinskej strane, kde je situácia najvážnejšia," vysvetľuje Arnd Riehl, generálny riaditeľ BILLA Slovensko.

"Všetci s veľkým znepokojením sledujeme vojnu na Ukrajine. Naše myšlienky sú s ukrajinským ľudom, ktorý ostal v krajine ale aj s tými, ktorí sú na úteku. Zdieľame ich smútok nad už zmarenými životmi a škodami v ich krajine. Dúfame v rýchle ukončenie bojov, aby ľudia na Ukrajine mohli čoskoro opäť žiť v mieri!" uvádza sa v oficiálnom stanovisku spoločnosti BILLA, ktorá zároveň odsudzuje porušenie medzinárodného práva zo strany Ruskej federácie a nevyprovokovanú inváziu do suverénneho štátu, ktorý si chce zachovať svoju nezávislosť a demokraciu.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

40m

AlpexaVit PROBIO ponúka v každej kapsule vyvážený pomer vitamínov, minerálov a probiotík špecificky pre jednotlivé vekové skupiny.

INZERCIA 11 h
SkryťZatvoriť reklamu