Na lyže s kreditnou kartou

K zime na Slovensku už neodmysliteľne patria lyže a lyžovanie. Tento koníček však nie je práve lacná záležitosť, a preto si nie každý môže dovoliť kvalitnú a bezpečnú lyžiarsku výbavu.

K zime na Slovensku už neodmysliteľne patria lyže a lyžovanie. Tento koníček však nie je práve lacná záležitosť, a preto si nie každý môže dovoliť kvalitnú a bezpečnú lyžiarsku výbavu. Jedno z možných riešení predstavuje čoraz obľúbenejší nákup lyžiarskych potrieb a zimnej dovolenky prostredníctvom kreditnej karty. Ľudia nielenže nemusia riešiť financie okamžite, ale na splácanie môžu využiť bezúročné obdobie.

Každý si môže dovoliť kvalitný lyžiarsky výstroj

Či si lyžiarsky výstroj kupujete, alebo len požičiavate, vždy to nejakým spôsobom zasiahne do rodinného rozpočtu. Vo chvíli, keď máme zaplatiť zimnú dovolenku na horách a zároveň lyžiarsky výstroj, vyšplhajú sa výdavky do horibilných súm. Veď treba zaobstarať toľko vecí. Prilba dnes bežne stojí okolo 800 Sk, palice cca 300 Sk, lyže sa pohybujú v rozmedzí od 4- do 20-tisíc Sk, lyžiarske topánky cca 3 000 Sk, lyžiarske okuliare cca 600 Sk, rukavice v priemere 500 Sk, a to nám do kompletného zoznamu ešte chýbajú veci ako obal na lyže, lyžiarsky vosk, lyžiarske oblečenie atď. V priemere nás teda len samotný výstroj pre jednu osobu vyjde na 20 000 Sk. Keď k tomu ešte pripočítame cenu pobytu na horách pre štvorčlennú rodinu, dostaneme sa na niekoľkotisícovú sumu, ktorá rozhodne zasiahne do mesačných výdavkov každej domácnosti. Ľahkou pomocou v týchto prípadoch je kreditná karta MasterCard, ktorá je vhodná práve na bežné väčšie nákupy.

S kreditnou kartou na hory

Využívanie kreditných kariet na zaplatenie zimnej dovolenky sa tak stáva čoraz populárnejšie.

Zatiaľ čo plat či úspory sa rozpustia v denných výdavkoch, poskytnutý kredit pri kreditnej karte vám dáva istotu, že v prípade nečakaných potrieb či udalostí, ako je práve dovolenka na horách, sa neocitnete v ťažko riešiteľnej situácii. Zásadnou výhodou kreditnej karty je fakt, že nejde o jednorazové poskytnutie peňazí, ale o možnosť dlhodobo využívať určitú sumu na uhradenie najrozličnejších potrieb či želaní. Zákazník má v podstate k dispozícii určitú sumu, ktorú môže čerpať, kedykoľvek sa mu zachce, a na akýkoľvek účel. Spotrebiteľ má navyše možnosť vybranú sumu splácať podľa svojich potrieb a možností. Ak sumu uhradí do stanoveného termínu, budú jeho úroky nulové. Ak vyrovná len časť čerpanej sumy, úročí sa potom už len zvyšok. Bezúročné obdobie môže dokonca trvať aj dlhšie než mesiac. Veľkou výhodou kreditných kariet je, že schopnosť splácať pôžičku z kreditnej karty si v niektorých prípadoch tiež môžete dať poistiť. Ďalšie šikovné tipy na používanie kreditnej karty nájdete na www.kreditky.sk.

Poistenie ako plus

Ďalšou prednosťou kreditných kariet, ktorá sa viaže napríklad na kreditné karty MasterCard či Maestro je cestovné a úrazové poistenie. Jednotlivé banky ho ponúkajú v rôznom rozsahu, preto MasterCard odporúča všetkým držiteľom kariet, aby si vo svojej banke najprv overili, či ich karta obsahuje poistenie a čo všetko konkrétne zahŕňa. Vo chvíli, keď potom vyrážate na hory, nemusíte sa už pred cestou zaoberať nejakým vybavovaním a na poistení ešte ušetríte.

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.