Využite možnosť prihlásiť sa na štúdium na Stavebnej fakulte STU

Keď chceš študovať (tak) na SvF v Bratislave

Štúdium na fakulte je založené na základných prírodovedných disciplínach a rozvíja sa cez teoretické, odborné a aplikované predmety do konečných zameraní v inžinierskom stupni štúdia. Rozsah, štruktúra a zastúpenie povinných a voliteľných predmetov vychádza z tradície, zo súčasných potrieb a z porovnania s inými fakultami podobného zamerania v Európe.

stu-ba-stavebna-450pix-r235_res.jpg

Kreditný systém štúdia vytvára predpoklady na aktívnejšie zapojenie študentov do pedagogického procesu. Umožňuje im, aby si čiastočne prispôsobovali štúdium svojim záujmom a realizovali vlastnú predstavu o svojom smerovaní. Fakulta vytvára priestor na harmonizáciu vzdelávania, posilňuje teoretický základ štúdia s cieľom naplniť univerzitný charakter štúdia.

Absolventi SvF majú široké uplatnenie v praxi. Sú kvalifikovaní pripravovať, projektovať, organizovať a riadiť výstavbu objektov pozemného a inžinierskeho staviteľstva, vodného hospodárstva, vykonávať  a riadiť práce v oblasti geodézie a kartografie. Sú schopní pracovať v investičnej a hospodárskej sfére, vo výskume či výchovno-vzdelávacích inštitúciách, výpočtových strediskách a sú pripravení aj na súkromné podnikanie.

Medzi ďalšie aktivity fakulty patrí organizovanie domácich a medzinárodných vedecko-odborných konferencií a spolupráca s partnerskými univerzitami - fakultami najmä v Česku, v Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Nemecku, vo Švajčiarsku, Francúzsku, v Kanade, USA a Japonsku.

Prvoradým cieľom fakulty zostáva zabezpečenie kvalitnej pedagogickej a vedeckovýskumnej práce, ktorou chceme prispieť k zvýšeniu vzdelanosti našich študentov a k ich širšiemu uplatneniu v stavebnej a spoločenskej praxi.

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu

Nič neuhasí smäd lepšie, ako správne načapované pivo!

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak