SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Supermarkety BILLA sú na Slovensku už dvadsať rokov

25. novembra 1993 sa otvoril v Trnave prvý slovenský supermarket BILLA. Dnes, po dvadsiatich rokoch, ich je 121.

25. novembra 1993 sa otvoril v Trnave prvý slovenský supermarket BILLA. Dnes, po dvadsiatich rokoch, ich je 121. Za ten čas pracovníci BILLA Slovensko obslúžili 622 miliónov zákazníkov. K dnešnému dňu v jej supermarketoch, dvoch distribučných skladoch (Petrovany, Senec) a v administratívnej centrále pracuje spolu takmer 4 000 zamestnancov. BILLA Slovensko tak patrí medzi najdôležitejších zamestnávateľov a investorov v krajine. Od roku 1993 tu preinvestovala viac ako 470 miliónov Euro a len tento rok plánuje otvoriť minimálne sedem ďalších nových supermarketov (Rovinka, Záhorská Bystrica, Bratislava Ružinov, Topoľčany, Dubnica nad Váhom…).

BILLA podporuje slovenské potraviny

Okrem priamej zamestnanosti tak BILLA Slovensko podporuje aj slovenské poľnohospodárstvo a potravinársky priemysel, keď viac ako 65% jej potravinového tovaru je domáceho pôvodu. BILLA Slovensko sa tiež snaží podporovať menších lokálnych producentov, ktorí nie sú schopní dodávať do celého reťazca vyše stovky predajní. Preto minulý rok vznikla privátna značka „Slovenská farma“. Tá prezentuje lokálne značky poľnohospodárskych plodín s garantovaným slovenským pôvodom tovaru. „BILLA Slovensko prešla za 20 rokov obrovský kus cesty,“ hovorí generálny riaditeľ BILLA Slovensko Jaroslaw Szczypka. „Neskromne si myslíme, že sme pomohli Slovákom znovuobjaviť radosť z nakupovania a nájsť taký tovar, ktorý im najviac vyhovuje. Naša budúca misia je ďalej zvyšovať podiel miestnych a lokálnych výrobkov, personalizovať každú predajňu na maximálnu možnú mieru pre potreby jej zákazníka a tiež dať šancu regionálnym výrobcom, ktorý nevedia obslúžiť celú našu sieť. 65%-tný podiel slovenských výrobkov v segmente potravín pokladáme iba za začiatok,“ dodáva Szczypka.

V budúcnosti ešte ekologickejšie

BILLA vynakladá aj nemalé prostriedky na modernizáciu a výmenu zariadení s ekologickými typmi chladiva, ktoré na svoj chod potrebujú v prepočte o 30% skleníkových plynov menej v porovnaní so štandardnými systémami chladenia. V budúcnosti plánuje BILLA Slovensko zavedenie prvkov aktívnej tepelnej ochrany obalových konštrukcií budov kombinovanú s akumuláciou odpadového tepla. Vďaka tomu získajú predajne takmer 100% energetickú sebestačnosť pre vykurovanie predajní a prípravu teplej vody.

Zaujímavosti

• sortiment BILLA Slovensko dnes tvorí približne 10 tisíc položiek

• denný návoz tovaru do predajní zaplní približne 60 kamiónov

• 65% potravinového tovaru v BILLA má slovenský pôvod

• najmenšiu aj najväčšiu Billu majú Bratislavčania (BILLA Carlton má len 253m² predajnej plochy a najväčšia bude od júna 2013 BILLA Eurovea, ktorej predajná plocha bude 2 247m²)

• najpredávanejšou položkou v roku 2012 bol 40 gramový obyčajný biely rožok, ktorý bol nablokovaný v pokladni 63 000 000 kusov – samozrejme, všetky boli upečené na Slovensku

• najpredávanejšou biopotravinou (2012) sú biocitróny privátnej Billa značky Naše bio, ktorých sa predalo takmer 100 000 polkilových balení

cz-panoramasmall-r351_res.jpg 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 186
  2. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 6 748
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 4 949
  4. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 855
  5. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 228
  6. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 797
  7. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 503
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 311
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 8 h

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 8 h

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 8 h

Májový magazín zdravia je už v predaji, noví predplatitelia od nás dostanú darček!


INZERCIA 12. máj
SkryťZatvoriť reklamu