Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Hradom a zámkom budú v lete vládnuť deti

Nočné prehliadky hradov, tvorivé dielne, divadelné predstavenia či detský tábor. Na prázdninujúcich školákov nezabudlo ani Slovenské národné múzeum. Pripravilo pre nich cez leto rôznorodé akcie, počas ktorých sa zabavia a zároveň sa dozvedia veľa nových a zaujímavých vecí.

Slovenské národné múzeum už tradične pomôže rodičom vyplniť voľné dni oddychujúcich školákov. Na leto pripravila zaujímavé aktivity na víkend i pracovný týždeň. Deti sa tak príťažlivou formou dozvedia viac o histórii slovenských hradov a zámkov, priučia sa tradičným slovenským remeslám, či navštívia miesta, o ktorých dovtedy netušili.

„Prázdniny sú pre školákov výborná príležitosť zažiť nové veci a spoznať nových kamarátov. Aj to im, okrem iného, ponúka široké spektrum aktivít od Slovenského národného múzea. Teší nás, že ako jeho generálny partner môžeme prispieť k nezabudnuteľným prázdninovým zážitkom,“ uviedla Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

Leto na hrade
Dátum: víkendy počas celého júla a augusta 2014
Miesto: Spišský hrad

Kultúrny festival. Každý víkend spríjemnia návštevníkom pobyt na Spišskom hrade šermiari, dobová hudba, divadelné predstavenia, aktivity pre deti a pod. Bližšie informácie a konkrétny program na www.spisskemuzeum.com.

Tajomné noci na hrade
Dátum: každá sobota počas júla a augusta 2014
Miesto: Spišský hrad

Nočné prehliadky hradu plné prekvapení a romantickej atmosféry. Bližšie informácie a konkrétny program na www.spisskemuzeum.com.

Leto v múzeu
Dátum: 9. 7. - 27. 8. 2014, každú stredu 10.00 – 16.00 h.
Miesto: Slovenské národné múzeum v Martine, Etnografické múzeum

Neseďte doma, prázdninujte v múzeu v zaujímavých tvorivých dielňach. Malí aj veľkí si vyskúšajú maľovanie na skle, techniky tkania, háčkovanie, pletenie a drôtovanie.

Nočné prehliadky na hrade Červený kameň
Dátum: 11. 7., 12. 7., 26.7., 1. 8., 2. 8., 22. 8., 23. 8. a 29. 8. 2014
Miesto: Múzeum Červený Kameň, Hrad Červený Kameň

Počas nočných prehliadok na Hrade Červený kameň budú môcť účastníci spoznať nočný život hradných pánov a ich sluhov, zoznámia sa s Grófom Monte Christom či s Mužom so železnou maskou a zažijú napínavé dobrodružstvá s Hrbáčom. Bližšie informácie na www.hradcervenykamen.sk.

Detské nedele
Dátum: 13. 7., 27. 7., 10. 8., 17. 8. a 24. 8.
Miesto: Spišský hrad

Nedeľnajšie popoludnie plné tvorivých aktivít pre deti. Súčasťou sú aj rôzne rozprávky so začiatkom o 14:30 h. Bližšie informácie a konkrétny program na www.spisskemuzeum.com.

Nočné prehliadky na hrade Modrý kameň
Dátum: 19. 7. a 23. 8.
Miesto: Múzeum bábkarských kultúr a hračiek - hrad Modrý Kameň

Nočná prehliadka je tradičné podujatie s animáciami v expozíciách. Účastníci budú mať možnosť vyskúšať si tvorbu a vodenie divadelných bábok, zúčastniť sa predstavenia Divadla z domčeka s rozprávkou Kráľ Drozdia brada či vypočuť si stredovekú hudbu Horana a ďalšie.

Supernoc na zámku
Dátum: 7. 8. – 10. 8. 2014
Miesto: Múzeum Bojnice

Ak máte radi strašidlá či rozprávky na bojnickom zámku, určite si zamilujete aj Slávnosti života - Supernoc na zámku. Chcete sa báť? Máte radi históriu? Chcete stretnúť ducha? Chcete vedieť čo sa deje v noci na bojnickom zámku? Tak k nám príďte! Tie najsmutnejšie osudy zmiešané s krutosťou bývalého panstva zažijete na vlastnej koži. Viac informácii na www.bojnicecastle.sk.

Škola princezien
Dátum: 24. 8. 2014
Miesto: Spišský hrad

Na Spišskom hrade otvárame školu princezien. Pozývame všetky dievčatá, ktoré chcú byť ako ich obľúbené princezné. Stačí prísť v princeznovských šatách a splniť úlohy, ktoré ich tam čakajú. Bližšie informácie na www.spisskemuzeum.com

Zaujímavý program na leto pripravuje aj Detské múzeum SNM.

Prázdniny v Detskom múzeu
Dátum: každý prázdninový víkend
Miesto: Detské múzeum SNM Bratislava

Každý prázdninový víkend detské múzeu SNM privíta všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť tvorivého workshopu či pátracej akcie na výstave Vzdialení, a predsa blízki. Aktivita bude prebiehať vždy od 14.00 do 18.00.

Denný letný tábor
Dátum: 30. 6. – 4. 7. 2014 a 7. 7. -11. 7. 2014
Miesto: Detské múzeum SNM Bratislava

Denný letný tábor Vzdialení, a predsa blízki je určený pre všetky zvedavé deti vo veku od 7 do 12 rokov. Počas piatich dní budú všetci zvedavci spoznávať cudzokrajné národy, ich zvyky, odevy, kuchyňu i kultúru. Dozvedia sa aj o rôznych národoch žijúcich u nás, na Slovensku. Budú spoločne objavovať odlišnosti medzi ľuďmi žijúcimi vo vzdialených krajinách, ale aj hľadať to, čo ich spája.

Už dlhodobo podporuje Slovenské národné múzeum a Detské múzeum SNM ako jeho generálny partner Poštová banka. Za ten čas mohli obdivovať slovenské kultúrne a historické dedičstvo milióny jeho návštevníkov. Navyše, všetci klienti Poštovej banky majú vďaka tomuto partnerstvu 20% zľavu na vstup do všetkých 18 múzeí Slovenského národného múzea po celom Slovensku.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.