Jednoduchá pedikúra, ktorú ľahko zvládnete aj doma!

Leto je v plnom prúde a vysoké teploty nás doslova prezúvajú do sandálok, šľapiek a otvorených topánok.

Ani tie najštýlovejšie topánočky však nevyniknú na zanedbaných nohách, ktoré pedikúru nevideli ani nepamätajú. Našli ste si práve zo desať argumentov na svoju obranu, keďže je to aj váš prípad? Tak práve pre vás tu máme niekoľko tipov na starostlivosť o chodidlá a pedikúru v niekoľkých jednoduchých krokoch, ktoré šetria váš čas a v neposlednom rade tiež peňaženku. To všetko v pohodlí vášho domova.

1. krok: Dôkladné zmäkčovanie

Zhrubnutá koža na chodidlách žiaľ nie je len estetickým problémom, ale môže spôsobiť väčšiu neplechu, než si myslíme. V kombinácii s plochými nohami býva na chodidlo vyvíjaný zvýšený tlak, v dôsledku ktorého vznikajú bolestivé prasklinky. Zrohovatená koža nemusí vznikať len nedostatočnou starostlivosťou, môžeme ju tiež jednoducho zdediť.  Nič však nie je stratené, pokiaľ pokožku pravidelne zmäkčujeme špeciálnym krémom. Vyskúšajte Allga San PROFI na redukciu zrohovatenej pokožky, ktorý v priebehu 3 týždňov vyhládza drsný povrch pokožky chodidiel, 75 ml za 9,95 eur. Používajte ráno a večer.

allhhrecrelkoptu075czskhhr-r306_res.jpg

2. krok: Pravidelné obrusovanie

Zrohovatenú vrstvu kože je potrebné obrusovať v pravidelných intervaloch. Pre dokonalý výsledný efekt je však veľmi dôležité dodržiavať niekoľko zásad. Chodidlá pred obrusovaním si vždy ponorte aspoň na 15 minút do teplej vody s pridaním ošetrujúcej soli do kúpeľa, napríklad Allga San Kosodrevinový kúpeľ nôh so soľankou, 350g stojí 6,30 eur. Keď je koža zmäknutá, zhrubnuté časti obrusujte pemzou. Môžete si vybrať prírodnú, vhodnú skôr pre menej hrubú kožu, alebo syntetickú, či kovovú, ktorá si poradí aj s tou výrazne zrohovatenou kožou. Kožu obrusujte maximálne 1x za týždeň.

3. krok: Úprava nechtov

Aby ste sa vyhli bolestivým záderom  a zarastaniu nechtov, nezabúdajte ani na úpravu nechtov a nechtových lôžok. Nechty pravidelne skracujte rovným zastrihávaním manikúrovými nožničkami. Nechtové lôžka ošetrite jemným zatláčaním kože, ktorá ich lemuje. Kožu neobstrihávajte, nie je to potrebné. Na záver môžete nechty preleštiť leštičkou na nechty, ktorá býva súčasťou manikúrového setu. Finálnu bodku za dokonalou úpravou nechtov vytvorí vrstva vášho obľúbeného laku.

4. krok: Hĺbková hydratácia

Chodidlá natrite ošetrujúcim hydratačným krémom, ktorý pokožku zvláčni a zanechá ju hebkú na dotyk a príťažlivú na pohľad. Allga San Kosodrevinový balzam na unavené nohy s osviežujúcou vôňou pomarančov. Rýchlo sa vstrebáva a nemastí, hydratuje pokožku do hĺbky. 100 ml kúpite za 5,95 eur.

orangebalzamnanohy-r789_res.jpg

5. krok: Záverečná starostlivosť

Na záver chodidlá ošetrite antibakteriálnym prípravkom, ktorý reguluje potenie a zabraňuje rastu baktérií a plesní. Na trhu sú dostupné prípravky v rôznej forme, či už sypký púder, sprej, balzam alebo gél. Vyberte si tú, ktorá vám najviac vyhovuje. Vyskúšajte napríklad Allga San Ošetrujúci deosprej na nohy, 100 ml za 5,95 eur, alebo Allga San Aktiv Balzam proti poteniu a zápachu chodidiel, 50 ml za 4,95 eur. Teraz môžete s úsmevom vykročiť v ústrety všetkým letným dobrodružstvám a vaše nohy sa vám za vašu starostlivosť odvďačia zdravým a príjemným vzhľadom.

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.