STOP problematickej pleti a akné v zime

Aká starostlivosť je pre problematickú pleť v období zimy najvhodnejšia? Opýtali sme sa MUDr. Nadeždy Suchej, dermatologičky.

V zimných dňoch sa prejavy problematickej pleti často zhoršujú, a tak sa liečba akné stáva aktuálnou témou.  Príroda sa zahaľuje do zimného šatu a skrýva svoje nedokonalosti. Vy ich žiaľ tak jednoducho skryť nedokážete, avšak s kozmetickou starostlivosťou Skin in Balance Pure Skin ich môžete minimalizovať, alebo im úplne predísť. Aká starostlivosť je pre problematickú pleť v období zimy najvhodnejšia? Opýtali sme sa MUDr. Nadeždy Suchej, dermatologičky.

Oproti letu, kedy sa stav postihnutej pleti dočasne zlepšuje, prichádza so zimou akné späť. Môže za to nielen postupné ubúdanie slnečného žiarenia, ale aj blednutie nášho opálenia, ktoré vyrážky lepšie maskuje. Akné je chronické ochorenie postihujúce v rôznej forme a odlišnom rozsahu 80-100% ľudí v období dospievania, ale aj takmer polovicu dospelých ľudí. U 70% pacientov akné prebieha vo fyziologickej forme, u 30% má ťažký priebeh. Okrem jaziev na pokožke  môže mať  toto ochorenie vážny dopad na psychiku.

Čo spôsobuje akné?

Presná príčina akné nie je známa, ale lekári sa domnievajú, že je výsledkom viacerých združených faktorov. „Jedným z faktorov je vzostup hormonálnych hladín, najmä hormónov nazvaných androgény, ktoré sa zvyšujú nielen u chlapcov, ale aj u dievčat počas puberty.  Androgény pôsobia na mazové žľazy, ktoré produkujú viac mazu, čím sa vytvára živné prostredie pre premnoženie baktérii a udržiava bludný kruh zápalovej reakcie. Ďalším z faktorov je dedičnosť viazaná na viac génov.  Na akné negatívne vplýva aj stres,“ hovorí MUDr. Nadežda Suchá.

Čo robiť, keď vás postihnú nepríjemné zapálené  vyrážky a ako im účinne predísť?

„Pri liečení sa dobré výsledky dosahujú kombinovaním vnútorného a vonkajšieho pôsobenia. Vedecky nie je preukázaná akákoľvek spojitosť jedla a akné, ale napriek tomu by som odporúčala konzumovať skôr ľahkú a vyváženú stravu a samozrejme dostatok tekutín,“ hovorí MUDr. Nadežda Suchá.  Problematická a aknózna pleť si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Pri miernom postihnutí postačí kozmetická starostlivosť, u ťažších foriem môže lekár predpísať rôzne prostriedky lokálnej             i celkovej terapie. „Základom starostlivosti je vždy používanie špeciálnej kozmetiky určenej pre problematický typ pleti, najlepšie s obsahom zinku. Práve táto zložka redukuje produkciu mazu, má protizápalové účinky a rýchlejšie hojí rany. Okrem toho sa podieľa na produkcii hormónov a imunitných buniek, čo je veľmi dôležité, pretože podporuje celkový systém fungovania organizmu,“ vysvetľuje MUDr. Suchá. Kozmetika Skin in Balance z radu Pure Skin kombináciou účinných látok so zinkom, extraktom z olivových listov a ďalších hodnotných zložiek viditeľne pomáha problematickej a aknóznej pleti získať späť jej čistý a žiarivý vzhľad. Zabraňuje opakovanému hromadeniu nečistôt na pokožke, zjemňuje a vyhladzuje textúru pokožky.

TOP produkty pre starostlivosť o problematickú a aknóznu pleť

Skin in Balance Pure Skin hydratačné fluidum s obsahom mikrostriebra je určený pre problematický a zmiešaný typ pleti. Intenzívne hydratuje problematickú pokožku, redukuje jej začervenanie a zanecháva ju matnú. Neobsahuje olej, čím zabraňuje opakovanému hromadeniu nečistôt na pokožke. Jeho blahodárne zloženie zjemňuje a vyhladzuje textúru pokožky. 9,95€/50ml

hydratacnefluidum-r106_res.jpg

Skin in Balance Pure Skin čistiace fluidum efektívne, jemne a dôkladne čistí póry od prebytočného tuku a nečistôt. Zanecháva pocit sviežosti. Pravidelné čistenie pórov predchádza vzniku pupienkov a čiernych bodiek. Vďaka prospešnému zloženiu zabraňuje opakovanému hromadeniu nečistôt na pokožke a posilňuje jej hydrolipidovú rovnováhu. 8,94€/150ml

cistiacefluidum-r276_res.jpg

Skin in Balance Pure Skin Special Care je nekomedogénna špeciálna starostlivosť bez konzervačných látok, farbív, parafínu a silikónových olejov. Reguluje produkciu mazu  bez vysušenia pleti. Pomáha predchádzať vzniku nových nečistôt pleti a  redukuje zápaly a začervenanie. Vďaka kombinácii účinných zložiek, komplexu kyseliny salicylovej a glykolovej  má zmatňujúci, antibakteriálny a jemný peelingový efekt. Odstraňuje odumreté bunky najvrchnejšej vrstvy pokožky. Zápalové ložiská sú vďaka tomuto zázraku značne redukované. 9,95€/20ml

hibspezpflehreinfs020in-r132_res.jpghibspezpflehreintu020in-r739_res.jpg

Spoločnosť Naturprodukt bola založená v roku 1993. Jej najväčším dodávateľom je firma Dr. Theiss Naturwaren, ktorá vyrába prípravky na báze extraktov liečivých bylín a kozmetiku s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. V sortimente nájdeme fytofarmaká, doplnky výživy, prípravky na starostlivosť o pokožku a vlasy, ako aj špeciálnu lekárenskú kozmetiku. Viac informácií o spoločnosti a produktoch sa dozviete na www.naturprodukt.sk

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 752
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 907
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 257
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 084
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 837
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 774
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 2 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 2 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu