Štvrtok, 9. júl, 2020 | Meniny má LujzaKrížovkyKrížovky

21. edícia kurzu Diplomacia v praxi v letnom semestri 2016/2017

Dňa 25. apríla 2017 sa uskutočnila záverečná prednáška v rámci celouniverzitného prednáškového cyklu Diplomacia v praxi.

Dňa 25. apríla 2017 sa uskutočnila záverečná prednáška v rámci celouniverzitného prednáškového cyklu Diplomacia v praxi. Tento unikátny výberový predmet ponúka od letného semestra 2003/2004 študentom možnosť získať aktuálne informácie a poznatky o fungovaní zahraničnej politiky, ekonomiky a diplomatickej praxe v rôznych krajinách sveta prostredníctvom prednášok a diskusií v anglickom jazyku. Hosťami kurzu bolo za 13 rokov viac ako 220 vedúcich diplomatických misií akreditovaných pre pôsobnosť v Slovenskej republike.

Predmet Diplomacia v praxi v letnom semestri 2016/2017 absolvovalo takmer 70 domácich študentov, ako aj študentov prichádzajúcich zo zahraničia prostredníctvom programu Erasmus+ a na základe dvojstranných dohôd o spolupráci. Študenti počas semestra pracovali v tímoch podľa krajín veľvyslancov, ktorí sa predmetu v tomto semestri zúčastnili. Tím líder je zodpovedný za koordináciu úloh pre jednotlivých členov ako je prezentácia krajiny, predstavenie hosťa, príprava otázok do diskusie a záverečné zhrnutie.

Nosnou témou Diplomacie v praxi v letnom semestri 2016/2017 boli aktuálne ekonomické a politické otázky vývoja v Európe, ku ktorým sa vyjadrovali veľvyslanci Nórska, Cypru, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Nemecka, Holandska Talianska, Francúzska a Bulharska. Záverečná prezentácia sa týkala Grécka a hosťom bol vzhľadom k zmene pracovného programu veľvyslankyne Grécka,  p. Gilbert Futó, odborný asistent na Katedre medzinárodných politických vzťahov FMV EU v Bratislave. Zodpovedným za realizáciu predmetu Diplomacia v praxi je Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave, ktorý s lídrami tímov v závere zhodnotil 21. edíciu predmetu.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Morské oko vzniklo pred miliónmi rokov

Jazero predstavuje perlu najvýchodnejšieho slovenského vulkanického pohoria.

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.