Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Naše finančné družstvo - príbeh Michala Lačného

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 12. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme dvanástym príbehom člena, pána Michala Lačného z Londýna

O Našom finančnom družstve som prvýkrát počul od môjho známeho. Zaujala ma myšlienka byť spoluvlastníkom nehnuteľností na základe vlastných nákupov platobnou kartou, čo som už tak či tak robil, avšak bez žiadnej odmeny. Keďže som od mojich známych nevedel získať viac informácii, začal som zisťovať viac vyhľadávaním na internete. Tu som našiel jedného člena družstva, ktorý mi bol ochotný zodpovedať moje otázky a vysvetliť všetko, čomu som úplne nerozumel. Tak sa stal mojim sponzorom a ja družstevníkom a členom Clubu NFD, od roku 2010.

Postupom času družstvo napredovalo a prichádzali aj zmeny. Rok po roku, keď som si púšťal staré nahrávky nášho predsedu družstva zo semináru, ma usvedčovali v tom, že aj keď sa niektorým družstevníkom zmeny nepáčili, boli len logickým ďalším krokom dostať sa bližšie k vízii, predstavenej predsedom toľké roky späť v tých starých nahrávkach.

Jednou zo zmien bolo predstavenie NFDPV. Jedinečný dovolenkový program, ktorý postaví jeho majiteľa na rovnakú úroveň ako kohokoľvek iného, kto vlastní svoj apartmán v dovolenkovej destinácii. Čo sa mi páči najviac je to, že aj keby niekto pri predstavení NFDPV chcel namietať, že nemôžem využívať tento apartmán celý rok, tak sa ho opýtam, či on je na dovolenke celý rok, keď mu 1 týždeň v roku nestačí. Nehovorím už vôbec o tom, že na zvyšných 51 tyždňov v roku sa nestresujem, či a ako sa apartmán prenajme, keďže za tieto starosti som si nepriplatil. Rovnako ako aj ostatné družstevné projekty - dcérske firmy, je NFDPV riadený zamestnancami a týmto sa ako spoluvlastník efektívne stávam “majiteľom biznisu” podla Kiyosakiho definície z knihy “Bohatý otec, chudobný otec”, kde je rozdiel jasne popísaný.

Družstvo dáva členom a verejnosti veľa príležitostí ako si zlepšiť svoje postavenie v živote. Združuje veľkú skupinu ľudí, ktorí majú v rukách neprebudený potenciál.

Som rád, že som jeho súčasťou.

Michal Lačný, Londýn

Ďalší príbeh člena, pána Denisa Vitka nájdete TU.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.