Sobota, 28. máj, 2022 | Meniny má Viliam

Elektrický Transporter? Volkswagen predstavil novinku ID. Buzz

Nový člen rodiny ID. je najväčší, najpraktickejší a jednoznačne najštýlovejší. VW ID. Buzz prepisuje zaužívané pravidlá o vanoch.

Dočkali sme sa ďalšej demonštrácie bezbrehej variability platformy Volkswagenu pre elektrické vozidlá (MEB). Riadne sa natiahla, aby dosiahla rázvor takmer tri metre a nechala na seba nasadiť neskutočne štýlovú karosériu, ktorá je posiata odkazmi na časy, keď bol prvý Transporter dopravným prostriedkom pre deti kvetov.

Veľmi krátke previsy karosérie, pohonné ústrojenstvo uložené pod podlahou a pohon zadných kolies sú len začiatkom vzájomnej podobnosti. Aj keď miesto motora je v podlahe batéria s využiteľnou kapacitou 77 kWh a malý elektromotor s výkonom až 150 kW (204 k) sa nachádza na zadnej náprave. Modernú interpretáciu niekdajšieho dizajnového jazyka predstavuje aj predná maska v tvare písmena V či charakterová línia karosérie. Zvoľte si správnu dvojfarebnú kombináciu karosérie a odkaz na minulosť bude absolútne jednoznačný!

Minulosť treba rešpektovať, ale pozerať sa treba najmä dopredu. To nový model ID. Buzz jednoznačne robí. Ponúka najmodernejšie technológie a aby bol vždy v tej najlepšej kondícii, podporuje aj bezdrôtové aktualizácie softvéru. Dosahuje najlepšiu aerodynamiku medzi vanmi, s koeficientom odporu vzduchu iba 0,285. To, ako rýchlo napreduje vývoj v oblasti batérií, demonštruje zatiaľ najvyšší nabíjací výkon, aký sme pri platforme MEB videli: až 170 kW. To znamená, že z 5 na 80 % nabijete nový ID. Buzz len za 30 minút.

Interiér novinky využíva prvky, ktoré už poznáme z aktuálnych modelov rodiny ID. – stačí teda malá obrazovka pred vodičom, ktorej supluje obrovský hlavný displej v strede palubnej dosky. ID. Buzz ponúka naozaj pestrú a veselú paletu vyhotovení kabíny, pričom všetky rešpektujú životné prostredie. Pravú kožu v aute nenájdete. Priestor pre pasažierov je robený ako loft, stredná konzola je posúvateľná a vyberateľná. Batožinový priestor ponúka objem 1 121 dm3, prípadne až 2 205 dm3, ak sklopíte operadlá v druhom rade sedadiel. A ak to s prevážaním nákladu myslíte vážne, môžete si objednať úžitkovú verziu ID. Buzz Cargo, ktorá ponúka objem nákladového priestoru 3,9 m3, takže sem zmestíte dve europalety.

Volkswagen ID. Buzz sa k nám dostane v jeseni tohto roka, predobjednávky sa spustia v máji. K zákazníkom potom dorazí ID. Buzz už s neutrálnou uhlíkovou stopou, čím sa žiadne iné MPV nemôže pochváliť.

Pre viac informácií a noviniek zo sveta značky Volkswagen navštívte stránku www.volkswagenblog.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA Teraz

Agresívne brzdenie a spôsobenie dopravnej nehody - čí je to vina? Bez palubnej kamery to nedokážete, ako na tomto zázname!

6 h

Ako zvoliť ten správny model a čo by mal alebo nemal smartfón pre deti spĺňať

10 h
SkryťZatvoriť reklamu