Mobilný internet u nás patrí medzi najrýchlejšie

Slovensko sa vyspelosťou internetových technológií zaraďuje na popredné miesta európskeho rebríčka. Reč je hlavne o mobilom internete, ktorý využíva stále viac Slovákov.

Slovensko sa vyspelosťou internetových technológií zaraďuje na popredné miesta európskeho rebríčka. Reč je hlavne o mobilom internete, ktorý využíva stále viac Slovákov.

Nedávno realizovaná štúdia porovnávala rýchlosti mobilného internetu v sieťach 26 operátorov v ôsmich krajinách Európy. Práve domáca sieť Orangeu, ktorá je najväčšou sieťou mobilného internetu tretej generácie na Slovensku, sa podľa zverejnených výsledkov umiestnila medzi najrýchlejšími sieťami spomedzi všetkých porovnávaných v Európe. Štúdia naviac zistila, že slovenský Orange ponúka najrýchlejší mobilný internet v porovnaní so všetkými sieťami Orangeu v celej Európe.

Všetko ukázali merania, ktoré realizovala medzinárodná konzultačná spoločnosť P3 Communications. Výsledky potvrdili, že cez mobilný internet v sieti Orange 3G môžete sťahovať súbory reálnou rýchlosťou v priemere cez 4 Mbit/s. Aj keď operátori v reklamách uvádzajú spravidla vyššie maximálne teoretické rýchlosti, objektívne merania dokazujú, že s Orangeom môžete dosahovať veľmi slušnú rýchlosť aj v skutočnosti. Stiahnutie mp3ojky do 20 sekúnd či načítanie zložitejšej webovej stránky v priebehu niekoľkých sekúnd – to všetko si môžeme vďaka Orangeu pri surfovaní cez mobilné pripojenie užívať oveľa komfortnejšie a spoľahlivejšie než ostatní Európania.

„Pod dosiahnuté vynikajúce výsledky sa podpísala naša dlhodobá snaha investovať nielen do zvyšovania pokrytia, ale aj kvality našej 3G siete,“ hodnotí úspech riaditeľ úseku informačných systémov a sietí  Orange Slovensko Ivan Golian. Viac informácií o benefitoch siete Orange 3G, ako aj širokej ponuke služieb mobilného internetu nájdete na www.orange.sk.

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.