Najžiadanejšia zrkadlovka na našom trhu - Nikon D5100

Bezkonkurenčný Nikon D5100 predstavuje jeden z vrcholov vo svojom segmente. V cenovo príťažlivých konfiguráciách je k dispozícii na okamžitý odber na elektro.sme.sk.

Internetový obchod elektro.sme.sk, ktorý ponúka až 25-tisíc produktov, prináša v týchto dňoch na okamžitý odber vyhľadávaný fotoaparát Nikon D5100 v cenovo príťažlivých konfiguráciách.

Dve kombinácie tela prístroja s objektívom (prvá s objektívom 18-55 VR AF-S DX a druhá s dvojicou objektívov 18-55 VR AF-S DX a 55-200 VR AF-S DX) sú na sklade a pripravené na okamžitý odber, ďalšie kombinácie Nikonu D5100 s objektívmi ponúka elektro.sme.sk na objednávku.

Značka Nikon je jedna z tých, ktoré si získali vysoký kredit už dávno pred digitálnou érou. A ani v novovytvorenom digitálnom segmente, ktorý pomáhal spoluvytvárať, sa Nikon nesprával ako „zaslúžilý umelec“, ale neustále prichádzal a dodnes prichádza s inovatívnymi riešeniami, ktoré často redefinujú žáner a nútia konkurenciu zaradiť sa v pelotóne dozadu a prácne sa doťahovať na Nikonom obsadenú čelnú pozíciu.

Bola to doslova revolúcia, keď Nikon umožnil svojou jednookou zrkadlovkou D90 snímať videozáznam, nehovoriac už o kvalite obrazu a používateľskom komforte, ba priam prítulnosti.

Nový Nikon D5100 túto zdanlivo dokonalú kombináciu zdokonaľuje ešte viac už len tým, že prvý raz umožňuje snímanie videa v plnom rozlíšení 1920 x 1080 pixelov pri frekvencii 30 snímok za sekundu. Fotoaparáty Nikon D7000 a D3100 síce dokážu snímať v rozlíšení 1080p, ale vo frekvencii 24 snímok za sekundu, čo, samozrejme, nie je málo, ale pri pozeraní na televízoroch s plným HD sa tých 30 okienok za sekundu predsa len prejaví ako výrazné zlepšenie, hoci iba podprahovo.

Akoby toho nebolo dosť, vo firme Nikon vylepšili aj snímanie klasickej digitálnej fotografie. D5100 sa vyznačuje tým istým formátom snímacieho čipu ako D7000, čo poskytuje takmer o 4 milióny pixelov viac ako D5000. Pri fotografovaní za zhoršených svetelných podmienok každý iste ocení zvýšenú citlivosť, ktorá dosahuje až ISO 25 600. S trojpalcovým výklopným LCD monitorom (kĺb sa tentoraz, mimochodom, konečne nachádza vľavo, na rozdiel D5000 s kĺbom umiestneným dolu), ktorý ponúka 921 000 obrazových bodov, nemôže byť pre používateľský komfort vykonané viac.

K tomuto komfortu prispievajú aj dobre vyriešené, logicky a ergonomicky rozmiestnené a intuitívne zrozumiteľné ovládacie prvky. Telo fotoaparátu je vyhotovené z kvalitného plastu tradičnej čiernej farby (bajonet pre uchytenie objektívu, pätka pre externý blesk, závit pre statív a očká pre popruh sú, samozrejme, kovové). Jeho rozmery sú oproti D5000 alebo D7000 trochu menšie, čo iste ocenia všetci, ktorým príroda nenadelila „medvedie laby“, teda najmä ženy a fotografujúca mládež. Aj napriek plastovému vyhotoveniu je však Nikon D5100 dostatočne robustný a určite nepôsobí dojmom lacnej bakelitovej hračky.

Po stránke obrazovej kvality je Nikon D5100 - aj vzhľadom na svoju cenovú hladinu a kategóriu používateľov, pre ktorých je primárne určený - doslova bezkonkurenčný a predstavuje jeden z vrcholov vo svojom segmente.

Najžiadanejšia zrkadlovka na našom trhu - Nikon D5100 je k dispozícii na okamžitý odber v internetovom obchode elektro.sme.sk, ktorý prevádzkuje spoločnosť Gratex International v spolupráci s vydavateľstvom Petit Press.

Viac informácii o tejto jedinečnej digitálnej zrkadlovke nájdete aj na stránke výrobcu.

Ak máte otázky, na ktoré ste nenašli na stránkach elektro.sme.sk odpoveď, alebo máte tip ako zlepšiť stránky elektro.sme.sk, kontaktujte nás vyplnením on-line formulára.

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu

Nič neuhasí smäd lepšie, ako správne načapované pivo!

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak