BMW X5. Prvé a stále jedinečné SAV (Sport Activity Vehicle)

Aktuálne BMW X5 je vyzretým automobilom, ktorý dokáže dodnes poskytnúť najviac radosti z jazdy spomedzi všetkých konkurentov.

Aktuálne BMW X5 je vyzretým automobilom, ktorý dokáže dodnes poskytnúť najviac radosti z jazdy spomedzi všetkých konkurentov.

BMW je automobilka, ktorej program EfficientDynamics je najkomplexnejší súbor opatrení, zameraných na zníženie spotreby a emisií, bez kompromitovania dynamiky jazdy. V triede špičkových naftových verzií disponuje BMW X5 xDrive40d stále najlepším pomerom výkonu a spotreby: 225 kW (306 k), pritom však len 7,5 l/100 km. S týmto agregátom zrýchli na 100 km/h za takisto najlepší čas 6,4 sekundy. Za svoje bezkonkurenčné parametre vďačí okrem iného technológii prepĺňania Variable Twin Turbo, najnovšej generácii priameho vstrekovania common-rail či rozsiahlemu využitiu ľahkých materiálov.

bmw1-r378.jpg

Efektivita využitia pohonu BMW X5 sa dosahuje aj bezkonkurenčne najmodernejšou osemstupňovou automatickou prevodovkou Steptronic s celkovo efektívne dlhým sprevodovaním ale zároveň minimalizovanými odstupmi medzi jednotlivými prevodmi. O efektivitu prenosu pohonu na vozovku sa stará inteligentný systém pohonu všetkých kolies BMW xDrive. Na rozdiel od iných systémov s fixným rozdelením pohonu poskytuje distribúciu plynulo variabilnú, so schopnosťou presunúť na jednu z náprav v priebehu zlomkov sekundy až 100% pohonu. Navyše, v spolupráci s Dynamickou kontrolou stability DSC reaguje BMW xDrive proaktívne a prispieva tak k dosiahnutiu neporaziteľnej miery aktívnej bezpečnosti.

bmw6-r377.jpg

BMW X5 sa ani pri najprudších zákrutách a najostrejších zmenách smeru jazdy nemusíte báť, že sa vám rozkolíše zboka na bok. Ako prvé v triede dostalo Adaptive Drive, čo je systém Dynamic Drive s aktívnymi stabilizátormi, eliminujúcimi bočné náklony, v kombinácii s elektronickou reguláciou účinku tlmičov EDC.

bmw5-r222.jpg

Bolo prvé. Po ňom prišli ďalší, ale nik ho zatiaľ neprekonal. Svoje kvality dokáže obhájiť dodnes.

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Spoločnosť Stredoslovenská energetika Holding, a. s. predáva na strednom Slovensku niekoľko zaujímavých nehnuteľností.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.