Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

BMW X5. Prvé a stále jedinečné SAV (Sport Activity Vehicle)

Aktuálne BMW X5 je vyzretým automobilom, ktorý dokáže dodnes poskytnúť najviac radosti z jazdy spomedzi všetkých konkurentov.

Aktuálne BMW X5 je vyzretým automobilom, ktorý dokáže dodnes poskytnúť najviac radosti z jazdy spomedzi všetkých konkurentov.

BMW je automobilka, ktorej program EfficientDynamics je najkomplexnejší súbor opatrení, zameraných na zníženie spotreby a emisií, bez kompromitovania dynamiky jazdy. V triede špičkových naftových verzií disponuje BMW X5 xDrive40d stále najlepším pomerom výkonu a spotreby: 225 kW (306 k), pritom však len 7,5 l/100 km. S týmto agregátom zrýchli na 100 km/h za takisto najlepší čas 6,4 sekundy. Za svoje bezkonkurenčné parametre vďačí okrem iného technológii prepĺňania Variable Twin Turbo, najnovšej generácii priameho vstrekovania common-rail či rozsiahlemu využitiu ľahkých materiálov.

bmw1-r378.jpg

Efektivita využitia pohonu BMW X5 sa dosahuje aj bezkonkurenčne najmodernejšou osemstupňovou automatickou prevodovkou Steptronic s celkovo efektívne dlhým sprevodovaním ale zároveň minimalizovanými odstupmi medzi jednotlivými prevodmi. O efektivitu prenosu pohonu na vozovku sa stará inteligentný systém pohonu všetkých kolies BMW xDrive. Na rozdiel od iných systémov s fixným rozdelením pohonu poskytuje distribúciu plynulo variabilnú, so schopnosťou presunúť na jednu z náprav v priebehu zlomkov sekundy až 100% pohonu. Navyše, v spolupráci s Dynamickou kontrolou stability DSC reaguje BMW xDrive proaktívne a prispieva tak k dosiahnutiu neporaziteľnej miery aktívnej bezpečnosti.

bmw6-r377.jpg

BMW X5 sa ani pri najprudších zákrutách a najostrejších zmenách smeru jazdy nemusíte báť, že sa vám rozkolíše zboka na bok. Ako prvé v triede dostalo Adaptive Drive, čo je systém Dynamic Drive s aktívnymi stabilizátormi, eliminujúcimi bočné náklony, v kombinácii s elektronickou reguláciou účinku tlmičov EDC.

bmw5-r222.jpg

Bolo prvé. Po ňom prišli ďalší, ale nik ho zatiaľ neprekonal. Svoje kvality dokáže obhájiť dodnes.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.